Rastislav Búgel Hokej

Nitra si poistila druhé miesto: Zdolala Skalicu

Úvod zápasu vyšiel lepšie domácim. Už v 1. minúte Lakosil len s dávkou šťastia zabránil gólu. V 6. minúte sa snažil o prienik Školiak, no domáca obrana bola na mieste.

Ilustračný obrázok k článku Nitra si poistila druhé miesto: Zdolala Skalicu
Foto: Rastislav Búgel

V tej istej minúte sa domáci ujali vedenia, keď cez Lakosila dotlačil puk do siete Brendl. Vylúčenie Bačíka domáci na skórovanie nevyužili. V 9. minúte zahrozil štvrtý nitriansky útok, no bez gólového efektu. V 12. minúte bol vylúčený Mezei a v závere domáci Barák, hostia však túto možnosť na vyrovnanie nevyužili. Potom Nitrania zatlačili, no Romančík sa nenechal prekvapiť pokusmi Tománka či L. Nováka. Domáci mali v prvej časti o poznanie lepší pohyb, boli dôraznejší.

Druhú tretinu začali Nitrania tlakom, Romančík musel čeliť dotieraniu útočníkov hostí pred svojím bránkoviskom. V 24. minúte sa však v čistej šanci ocitol Brendl, no Lakosila neprekonal. Skalica vyrovnala hru, útočné akcie sa striedali na oboch stranách. V 26. minúte bol vylúčený domáci Drtina, prvá nitrianska päťka zovrela domácich, no tí sa ubránili. Hostia si opäť dobrými kombináciami vynútili miernu hernú prevahu. Gólovo sa však presadila Skalica, keď na 2:0 zvýšil Lantoš, ktorý sa zapojil do hry v druhej tretine. Vylúčenie Vaškoviča hostia využili na zníženie L. Novákom. V 35. minúte Nitra vyrovnala šťastným tečom po zásahu obrancu Mila. O minútu z vyloženej pozície neskóroval domáci Bene. Potom nasledovalo vylúčenie Pupáka a Drtinu, hralo sa 4:4. Dve minúty pred druhým klaksónom bol vylúčený L. Novák, no skóre sa už nemenilo.

V 43. minúte sa snažila presadiť prvá nitrianska pätka. Hostia si vynútili tlak, domáci sa bránili s vypätím síl alebo za cenu faulov. Nasledovali viaceré vylúčenia, hra sa zbytočne pritvrdila. Skóre sa menilo v 50. minúte, keď si rozbehnutá Nitra vynútila silný tlak a na 2:3 skóroval v početnej výhode spomedzi kruhov Stümpel. Domácim už chýbali sily na záverečný tlak, ktorý by im priniesol potrebný bod, ktorý by znamenal definitívne odvrátenie hrozby baráže. V závere hrali Skaličania bez brankára, na 2:4 upravil do prázdnej bránky Lelkeš. Nitra si tak odviezla tri body, najmä za zlepšenú hru v druhej a tretej tretine.

HK 36 Hant Skalica – HK Nitra 2:4 (1:0, 1:2, 0:2)

Štefan Mega, tréner Skalice: „Do zápasu sme nastúpili s tým, že potrebujeme bod, no nepodarilo sa nám ho získať. Mužstvo hralo to, na čo momentálne má. Prvá tretina bola z nášho pohľadu celkom dobrá, potom sme však neubránili oslabenia. Po zranení Mráza a Bezúcha sme dohrávali na tri formácie, čo nás stálo proti takémuto súperovi veľa síl. Chcem poďakovať všetkým chlapcom za bojovnosť a divákom za ich podporu v neľahkej sezóne.“

Andrej Kmeč, asistent trénera Nitry: „Dnešný zápas začala Skalica veľmi dobre, ťažšie sme sa presadzovali, prehrávali sme 0:2, ale ďalej sme pokračovali v našej hre. Potom sme sa dostávali do šancí a tlaku aj my. Som rád, že sme to nevzdali za stavu 2:0. Vyrovnali sme na 2:2, v presilovke sme viedli 3:2. Som rád, že sme dnes vyhrali a nepotrebujeme v priamom súboji s Martinom bodovať, pretože sme už na druhom mieste a môžeme sa pripraviť na play off.“

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM