Hokej

Nitra si domov vezie tri body: Hokejisti porazili Miškovec

Počas dvanásteho ligového kola cestovali nitrianski hokejisti na maďarský ľad. V Miškovci napokon vybojovali víťazstvo.

Ilustračný obrázok k článku Nitra si domov vezie tri body: Hokejisti porazili Miškovec
Zdroj: Rastislav Búgel

V prvej tretine boli aktívnejší hostia z Nitry, v koncovke im však chýbalo šťastie. V 4. minúte sa radoval z gólu Lantoši, ale ten neplatil pre nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou. V sieti neskončila ani nádejná kombinácia Šišku s Pätoprstým. Domáci vyťažili z minima maximum, v 15. minúte prenikol stredom klziska Vas, prihral na ľavé krídlo Pancemu, ktorý z uhla prekonal Šimbocha a poslal DVTK do vedenia.

Nitrania v druhej tretine ešte zvýšili aktivitu a dokázali byť už aj strelecky efektívnejší. V 25. minúte potrestal obrovskú chybu domácej obrany Lantoši, ktorý prekonal brankára Adorjána strelou z ľavého kruhu na vhadzovanie. Hostia v ďalších minútach zatlačili súpera a podarilo sa im otočiť skóre. V 35. minúte Blackwater jemne tečoval strelu od modrej a Adorján nestihol na zmenu smeru zareagovať. Ten istý hráč mohol na konci tretiny zvýšiť náskok Nitry, no minisúboj s domácim brankárom tentoraz vyhral Adorján.

Hostia ani za vedenia 2:1 neskladali nohu z plynu a pokračovali v ofenzívnom snažení. Adorjána nechali vyniknúť dvakrát Marek Slovák a raz Blackwater. Maďarský klub zostával v hre až do samého konca a živil nádej na dobrý výsledok. Skúšal to v presilovke, v závere aj pri power play bez brankára, no vyrovnať sa mu nepodarilo. Na konečných 3:1 pre hostí spečatil 47 sekúnd pred koncom 3. tretiny Rapáč, ktorý poslal puk cez celé klzisko do prázdnej bránky.

DVTK Jegesmedvék Miškovec – HK Nitra 1:3 (1:0, 0:2, 0:1)

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Góly: 15. Pance (Vas) – 25. Lantoši (M. Slovák), 35. Blackwater (Pupák, Bortňák), 60. Rapáč. Rozhodovali: Korba, Kalina – Smrek, Jobbágy, vylúčení: 6:3 na 2 min, navyše: Scheidl (Nitra) 10 min za vrazenie na mantinel, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 985 divákov.

DVTK Jégesmedvék Miškovec:

Adorján – Kiss, Crawford, T. Slovák, Szirányi, Milam, Láda, Vojtkó – Magosi, Harrison, Miskolczi – Kulmala, Vas, Pance – Hajós, Loiseau, Somogyi – Vincze, Galanisz, Ritó

HK Nitra:

Šimboch – McCormack, Mezei, Morrison, Rais, Pupák, Sloboda, Rácz – Blackwater, M. Slovák, Lantoši – Scheidl, Richard, Buček – Fominych, Bortňák, Rapáč – Pätoprstý, Šiška, Hrušík

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM