Kultúra

Nitra sa zapojí do Noci múzeí a galérií: Toto nás čaká v Ponitrianskom múzeu

Prehliadky expozícií a kultúrny sprievodný program čakajú na návštevníkov Ponitrianskeho múzea počas Noci múzeí a galérií, ktorá sa bude konať 19. mája. Podujatie bude trvať od 10. až do 24. hodiny.

Ilustračný obrázok k článku Nitra sa zapojí do Noci múzeí a galérií: Toto nás čaká v Ponitrianskom múzeu
Zdroj: Dnes24.sk

Pre mládež je pripravený výchovno-vzdelávací program s názvom Po stopách pravekých metalurgov s interaktívnymi činnosťami a tvorivou dielňou, v ktorej si môže každý vyrobiť miniatúru nádoby alebo idolu z modelovacej hli­ny.

Pod vedením umeleckých drotárov Jozefa Šaba a Jozefa Mačicu si budú môcť návštevníci vyrobiť srdiečka a zapojiť sa do projektu Drôtované Slovensko s možnosťou zapojiť sa do vypletania rodného kraja na drôtenej mape Slovenska. „Na milovníkov hudby čaká vystúpenie folklórneho súboru Briežok z Jedľových Kostolian, spolu s ním sa predstaví aj ženská spevácka skupina a detský folklórny súbor s gajdošskými piesňami a hrou na píšťalky,“ uviedla PR manažérka Ponitrianskeho múzea Ľubica Packová-Zahradárová.

Ako pripomenula, Noc múzeí a galérií sa bude konať aj v pracovisku Ponitrianskeho múzea v Šali. V priestoroch šalianskeho Domu ľudového bývania si budú môcť návštevníci pozrieť expozíciu i výstavu ručne maľovaných hodvábnych šatiek Gabriely Kodadovej.

Okrem toho je pripravené aj vystúpenie žiakov Základnej umeleckej školy v Šali i predstavenie rozprávky Čerti a Kačena v podaní divadla Materinky. „Vo večerných hodinách uvidia strašidlá zo známych príbehov a nebude chýbať ani malá ukážka LED svetelnej show v skupiny Tormenta z Nitry,“ Packová-Zahradárová.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM