Správy

Nitra sa zapojí do Európskeho týždňa mobility: Na cestovný lístok dostanete zľavu

Počas Európskeho týždňa mobility bude cestovanie v prímestskej i hromadnej doprave lacnejšie. Zľavy budú platiť aj v Nitre.

Ilustračný obrázok k článku Nitra sa zapojí do Európskeho týždňa mobility: Na cestovný lístok dostanete zľavu
Zdroj: Dnes24.sk

Počas Európskeho týždňa mobility v termíne od 16. do 22. septembra 2018 budú môcť cestujúci získať vysokú zľavu vo vlakoch, v prímestskej autobusovej doprave a vo vybraných prevádzkach MHD na Slovensku. Informuje o tom Ministerstvo dopravy, ktoré spolu so ZSSK už minulý rok umožnilo počas Európskeho týždňa mobility cestovať vo vlakoch na celom Slovensku za polovičné cestovné.

Zľavy aj v Nitre

V tomto roku sa podľa ministerstva do kampane zapojili aj všetky vyššie územné celky, ktoré budú tiež garantovať vysoké zľavy v prímestských autobusoch. „Z jednotlivých miest sa do kampane zapoja aj mestá Košice a Nitra, kde budú zľavy platiť aj v mestskej hromadnej doprave,“ uvádza Ministerstvo dopravy a výstavby SR.

Súčasný ročník Európskeho týždňa mobility je tematicky zameraný na kombinovanie a integráciu dopravy. Vo vlakoch Železničnej spoločnosti Slovensko, kategórie Os a REX, vo všetkých autobusoch prímestskej autobusovej dopravy a v rámci MHD v Košiciach a Nitre majú plne platiaci cestujúci možnosť cestovať za zľavnené jednorazové cestovné lístky.

„V Nitre v termíne od 16. do 22. septembra 2018 zaplatia cestujúci len cenu zľavneného cestovného,“ informuje Arriva. O informácie k výške zľavy sme požiadali radnicu aj dopravcu Arriva Nitra, do publikovania článku nám odpoveď neposlali.

Chcú zatraktívniť verejnú prepravu

V súčasnosti podľa rezortu dopravy existuje pracovná skupina zložená zo zástupcov ministerstva dopravy a vyšších územných celkov, ktorej cieľom je zatraktívniť verejnú osobnú prepravu.

„Spoločne chceme presvedčiť ľudí, že verejná osobná doprava si zaslúži šancu. Pozývame preto všetkých cestujúcich, aby si počas trvania kampane za zľavnené cestovné vyskúšali cestovanie vlakom alebo autobusmi či MHD a sami zhodnotili, či im tento spôsob dopravy nebude vyhovovať viac ako státie v zápchach,“ povedal minister dopravy a výstavby Arpád Érsek.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM