Futbal

Nitra sa zachránila vo Fortuna lige: Dubnici strelila tri góly

Futbalisti FC Nitra sa zachránili vo Fortuna lige. V odvete baráže zdolali na domácom ihrisku Dubnicu nad Váhom 3:0 a po remíze 0:0 v prvom zápase sa predstavia v najvyššej súťaži aj v nasledujúcom ročníku 2020/2021.

Ilustračný obrázok k článku Nitra sa zachránila vo Fortuna lige: Dubnici strelila tri góly
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

V Nitre sa pred zápasom rozpršalo, mokrý terén robil hráčom problémy. Prvá vážnejšia situácia sa odohrala v 7. minúte a bola hneď gólová. Na Šefčíkov roh si nabehol Kóša a pravačkou poslal loptu do siete – 1:0. Osudný bol pre hostí aj ďalší rohový kop v 20. minúte. Janco po ňom v šestnástke fauloval Podhorina a Ristovski pokutový kop premenil – 2:0.

Hostia mohli streliť kontaktný gól v 29. minúte a taktiež po rohovom kope, ale Kuzma v perfektnej pozícii zaváhal. Prvý polčas zakončila ďalšia šanca Nitry, ale Podhorin hlavou namieril vedľa bránky.

Hostia boli v druhom polčase futbalovejší, chceli so zápasom niečo urobiť, v prvej šancu vychytal Dávidíka brankár Nitry Šípoš. V pozore musela byť obrana domácich aj v 77. minúte, keď do šestnástky letel center z pravej strany, ale ani v tomto prípade sa hostia zníženia stavu nedočkali.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Naďalej však mali prevahu a tréner Galád čoraz viac svojich zverencov nabádal k pokoju. Radosť mu mohol priniesť Ristovski, ktorý sa v 83. minúte rútil sám na brankára, ale zakončiť mu znemožnil vracajúci sa Janček. Hostia potom hrali od 86. minúty bez vylúčeného Václava a ich prehru spečatil v 90. minúte Hambálek.

FC Nitra – FK Dubnica nad Váhom 3:0 (2:0)

Góly: 7. Kóša, 20. Ristovski (z 11 m), 90. Hambálek. Rozhodovali: Kráľovič – Weiss, Štrbo, ŽK: Fabiš – Janco, Václav, ČK: 86. Václav (po druhej ŽK), 3075 divákov.

Nitra: Šípoš – Kuník, Podhorin, Njemčaninov, Magda – De Jesus Nascimento, Kóša – Šefčík (89. Fabiš), Chobot – Vrábel (33. Štefanec, 70. Hambálek), Ristovski

Dubnica: Digaňa – Janček, Štefánek, Švec, Václav – Pleva (59. Čurik) – Vaculík (72. Hundák), Jakúbek, Janco, Dávidík (59. Bilovský) – Kuzma

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM