Hokej

Nitra sa Slovanu v play-off postaví po 11 rokoch: Stavjaňa hovorí o veľkej motivácii!

Hokejisti Slovana a Nitry si zápasy play off zopakujú po jedenástich rokoch. Naposledy spolu bojovali v sezóne 2009/2010 v semifinále, Slovan triumfoval v sérii hladko 4:0.

Ilustračný obrázok k článku Nitra sa Slovanu v play-off postaví po 11 rokoch: Stavjaňa hovorí o veľkej motivácii!
Zdroj: Rastislav Búgel

Z kádra Bratislavčanov si sériu zo sezóny 2009/2010 pamätajú Michal Sersen a Martin Štajnoch, na strane Nitry zasa Marek Slovák.

Hokejový sviatok

Prestížny bude tento súboj aj pre ďalších pamätníkov série zo sezóny spred 11 rokov. Zasiahli do nej súčasný prezident Nitry Miroslav Kováčik a generálny manažér Tomáš Chrenko. Slovan doma triumfoval 4:0 a 5:3, v Nitre potvrdil postup po výsledkoch 9:2 a 5:2.

Na lavičke „belasých“ stál Antonín Stavjaňa, ktorý bude teraz šiť taktiku v službách Nitry.

„Zápasy proti Slovanu boli vždy sviatok, tešili sme sa na to. Vždy to bola motivácia navyše, je to veľkoklub. Verím, že toto moje myslenie majú teraz naši hráči a séria ich v dobrom zmysle slova vybičuje. Pokiaľ chceme byť majstri, je jedno, kto stojí v ceste a či ich máme teraz, alebo v semifinále, či finále. Je to Slovan, tešíme sa na to a veríme, že postúpime,“ uviedol Kováčik pre klubový web.

Obranca Slovana Sersen si na predchádzajúce súboje v play off nespomína, Štajnoch však áno: „Viem, že to bola vydarená sezóna. Nad Nitrou sme vyhrali v sérii 4:0 a dal som aj nejaké góly, preto si to pamätám. Bol som vtedy mladý a veľa gólov som v tom čase nedával. Viem, že sme mali potom dosť času na oddych pred finále, v ktorom sme podľahli Košiciam,“ uviedol pre TASR.

V prvom zápase Slovana s Nitrou bude zaujímavé sledovať, akú taktiku zvolia obaja tréneri. Premýšľať nad ňou mohli desať dní. Stavjaňa však uviedol, že takú dlhú pauzu jeho tím nepotreboval. „Uvítali by sme to, keby sme mali v kádri taký stav hráčov, že by sa po takejto pauze mohli vrátiť do tímu. Ale bohužiaľ, my máme hráčov, ktorí do štvrťfinále nezasiahnu a preto táto pauza nemala pre nás až taký význam. Naopak, očakávame, že Slovanu sa vrátia do zostavy tí hráči, ktorí nehrali na konci základnej časti. Je lepšie keď sú hráči v hernom rytme, v tomto zmysle by sme radšej hrali.“

Veľká motivácia

Nitre budú chýbať zranení Andrej Šťastný, Adam Dauda a Erik Čaládi, prví dvaja hrajú na poste centra. Pre „corgoňov“ je to citeľná strata, ale tréner Stavjaňa ich absenciu riešil už počas základnej časti a štýl hry veľmi meniť nebude: „Nemôžeme prekopať úplne náš systém. Hráči majú niečo zažité, ale play off má svoje pravidlá a špecifiká. Silu Slovana rešpektujeme, je favorit série, ale je na nás, aby sme zvládli už prvý zápas. V tejto sezóne sme s nimi hrali vo všetkých zápasoch dobrý hokej takže by sme boli radi, aby to pokračovalo. Je to Slovan, pre nás je to veľká motivácia.“

V tejto sezóne sa Slovan stretol s Nitrou deväťkrát, z toho v troch dueloch v rámci Kaufland Tipsport Cupu. Slovan bol úspešný sedemkrát, Nitra uspela len v dvoch zápasoch. „Berieme to tak, že nikde nie je napísané, že to tentoraz nemôže byť naopak,“ poznamenal Stavjaňa.

Dlhú prestávku pred play off využil najmä Slovan, ktorému sa do zostavy vrátia niektorí zranení hráči. „Pauza nám padla vhod, aj ja som mal nejaké zranenie, ktoré som si musel doliečiť. Nacvičili sme si nejaké veci a v kabíne je dobrá nálada. Mali sme aj mentálny koučing. Ale pauzu mala aj Nitra, takže to nemôžeme brať ako výhodu. Play off je iná súťaž, začína sa od nuly. Na výsledky zo základnej časti sa nemôžeme pozerať. Nitra je jednoducho náš súper a my nemôžeme nič podceniť,“ uviedol Sersen pre TASR.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Viac správ z prostredia nitrianskeho hokeja

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM