Rastislav Búgel Kultúra

Nitra s novinkou: Prehliadky pamiatok si užijú aj nepočujúci

Pri príležitosti medzinárodného dňa sprievodcov cestovného ruchu si mesto pripravilo prekvapenie aj pre nepočujúcich záujemcov. Jedna z trás prehliadok bude sprístupnená aj takto znevýhodneným občanom.

Ilustračný obrázok k článku Nitra s novinkou: Prehliadky pamiatok si užijú aj nepočujúci
Zdroj: Dnes24.sk

Prehliadky zdarma

Aj mesto Nitra sa tento rok zapojí do medzinárodného dňa sprievodcov. Podujatia si mesto a jeho organizácie pripravili na sobotu 23. februára. Pri tejto príležitosti si budete môcť pozrieť množstvo pamiatok s výkladom od profesionálneho sprievodcu úplne zadarmo.

Novinka pre nepočujúcich

Mesto si však pripravilo aj jednu novinku. Tú určite privítajú všetci nepočujúci záujemcovia o kvalitnú prehliadku pamiatok. Vyčlenená je pre nich trasa číslo 3. Prehliadka s názvom „Po stopách nitrianskych legiend“ prinesie putovanie za známymi a aj menej známymi nitrianskymi legendami. Z množstva pripravených legiend stojí za pozornosť najmä tá o Svätoplukovi a jeho troch prútoch, Pribinovi, Corgoňovi, alebo strašidlách pod Zoborom. Rozprávanie o legendách prebehne na autentických miestach. Spolu so sprievodcom sa aj nepočujúci návštevníci dostanú do Horného hradu, Diecézneho múzea, navštívia kazematy a iné. Prehliadka je určená pre nepočujúcich s tlmočníkom do posunkovej reči.

O podujatiach organizovaných pri príležitosti Dňa sprievodcov cestovného ruchu sme vás informovali v článku: Sobota 23. 2. 2013. Využite špeciálny deň a užite si pamiatky so sprievodcom zadarmo!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM