Hokej

Nitra prerušila negatívnu sériu: Tromi gólmi porazila Košice, FOTO

Hokejisti HK Nitra zvíťazili v 23. kole Tipos extraligy na ľade HC Košice 3:1. Po troch prehrách bodovali naplno a upevnili si priebežné 4. miesto. Košičania sú 20. odohraných zápasoch na 5. mieste.

Ilustračný obrázok k článku Nitra prerušila negatívnu sériu: Tromi gólmi porazila Košice, FOTO
11
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván

Hlavný tréner HK Nitra Antonín Stavjaňa necestoval do Košíc pre virózu a nahradil ho manažér Tomáš Chrenko. Košičania sa nepoučili z nevydareného úvodu piatkového zápasu so Zvolenom a opäť rýchlo prehrávali.

Raketový úvod

Na konci 1. minúty Snuggerud nešikovne vyhodil puk spred brankára Košarišťana a Sýkora kuriózne otvoril skóre – 0:1. Zaskočení domáci inkasovali aj z druhej príležitosti hostí, keď v 3. minúte nechali priveľa priestoru Múčkovi, ktorý tečoval pokus Švarného – 0:2. Hostia mali v prvej tretine hru pod kontrolou. Ich herná pohoda vyplynula aj z mnohých chýb Košičanov, ktorí sa nevedeli dostať do tempa a v ofenzívnych akciách ukázali veľa nepresností. Do sľubných príležitostí sa dostali Romančík či Klhůfek, ale O´Connora neprekonali.

Hostia ani v druhej časti nepoľavili z ofenzívnej hry a často sa dostali pred brankára Košarišťana. Strela Tvrdoňa v 29. minúte skončila na hornej žŕdke a v následnom oslabení „oceliarov“ Košarišťan viackrát podržal svoj tím. V 33. minúte domáci znížili, keď Snuggerud v presilovke dosiahol svoj prvý gól v slovenskej extralige – 2:1.

Rozhodol Drábek

Na hernom prejave domácich v úvode tretej časti bola vidieť snaha o vyrovnanie. V 49. minúte boli k nemu blízko, keď Chovan trafil v presilovke žŕdku. Defenzívna hra hostí však robila problémy Košičanom a Nitra držala tesný náskok aj vďaka pozornému brankárovi O´Connorovi. O víťazstve hostí definitívne rozhodol Drábek, ktorý sa v 56. minúte natlačil cez obrancu a zvýšil na 1:3. Košičania sa v 60. minúte dostali k hre bez brankára, ale skóre sa už nezmenilo.

Ako zhodnotil zápas asistent trénera Dušan Milo? Dočítate sa to na druhej strane!

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM