Monika Földešiová Hokej

Nitra prelomila ľady až na 10. krát

Nitrianskym hokejistom sa po 9 prehrách v rade podarilo vybojovať body , keď dnes po vzájomnej gólovej smršti vybojovali víťazstvo s Martinom.

HK Nitra – MHC Mountfield Martin 8:6 (2:2, 4:1, 2:3) Góly: 11. Mašlonka, 16. S. Saliji, 21. Štefanka, 31. Hruška, 36. Ručkay, 39. König, 45. Hrnka, 55. G. Saliji – 6. Škoda, 16. Sobota, 31. Ižvolt, 49. Mocek, 53., 57. Markovič. Rozhodovali: Lokšík – M. Novák, Brath, vylúčení: 5:9, navyše: 59. Važan (MHC) za napadnutie zozadu, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, striedanie: 26. Čiliak za Fedora – 41. Dzubina za Šimka, 1431 divákov.

Úvodné dejstvo stretnutia prinieslo rušný hokej. Oba tímy hrali v dobrom pohybe, preto o šance nebola núdza. Ako prvý mohli ísť do vedenia domáci, no príležitosti Raisa a Ručkaya zostali nevyužité. V 6. minúte prišla prvá vážnejšia akcia Martina a hneď znamenala gól. Ižvolt pri prečíslení peknou prihrávkou našiel hokejku Škodu, ktorý pohodlne otvoril skóre. Nitra vyrovnala v 10. minúte, keď sa tvrdá strela Hrušku odrazila od zadného mantinelu a pohotový Mašlonka poslal puk do prázdnej bránky. V 15. minúte už domáci viedli, keď utešenú kombináciu zakončil gólom Samir Saliji. Už o minútu však bolo vyrovnané. Martinčania takisto šikovne zakombinovali a po Sobotovej strele bolo 2:2.
Gólovo úrodný zápas pokračoval aj v druhej tretine. V 21. minúte sa dobre zorientoval Štefanka a spoza bránky zasunul puk, keď sa Šimko nestačil presunúť. Zaujímavý moment sa udial v 26. minúte, kedy domáci brankár Fedor pekným zákrokom zlikvidoval šancu Škodu, no kvôli nepríjemnému zraneniu hlavy prenechal miesto Čiliakovi. V 31. minúte už domáci viedli o dva góly, keď dobre hrajúci Hruška pri signalizovanom vylúčení dostal puk za bránkovú čiaru. Stále bežala 31. minúta a Martinčania sa opäť dostali na kontakt jedného gólu. Do samostatného nájazdu unikol Ižvolt a hoci bol faulovaný pekným blafákom znížil na 4:3. do konca tretiny však domáci strelili ďalšie dva góly o ktoré sa postarali Ručkay a v 39. minúte využil presilovú hru König.
Aj záverečná časť zápasu bola bohatá na góly. Keď v 46. minúte zvyšoval Hrnka na 7:3 zdalo sa byť o víťazovi rozhodnuté. Martin však zbrane nezložil a po góloch Moceka a Markoviča musela domáca lavička reagovať oddychovým časom. Krátko na to sa v tesnej blízkosti presadil Garip Saliji a bolo 8:5. Záverečnú bodku za zápasom dal v 57. minúte Markovič, keď zblízka prekonal Čiliaka. Domáci sa dočkali po deviatich prehrách víťazstva.

Hlasy trénerov: **Karol Kolečáni, asistent trénera Nitry: **„Dobre vieme, v akej situácii je náš tím. Nevyhrali sme veľa zápasov a dnes sme mali obrovskú túžbu prekonať to. Hrali sme útočný hokej, z ktorého však pramenili aj chyby. Hráčov treba pochváliť za bojovnosť, hoci sme spravili aj viacero taktických chýb. Strata bodov na tímy pred nami je výrazná, no posnažíme sa ju dotiahnuť. Predovšetkým by sme nechceli stratiť diváka.“

**Ladislav Spišiak, tréner MHC: **„V zápase sme spravili veľké množstvo individuálnych chýb. Preto je dnešný výsledok taký aký je. Domáci diváci sa však dnes bavili, môžu byť spokojní. Sklamal ma výkon a nasadenie nášho mužstva. Dali sme šesť gólov, ale dostali sme osem. Naša obrana dnes stála na hlinených nohách.“

TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM