Rastislav Búgel Futbal

Nitra prehrala s Prešovom! Spadla na ôsme miesto

Ešte pred úvodným výkopom zatlieskal štadión trénerovi brankárov Prešova Stanislavovi Semanovi, ktorý prijal gratuláciu k nedávnym 60. narodeninám. V samotnom zápase sa v prvom polčase veľa zaujímavého neudialo.

Hral sa väčšinou medzišestnástkový futbal, domáci vystrelili medzi žrde dvakrát, hostia iba raz. Chýbali vyložené šance a gólová situácia tak prišla z čista jasna. V 40. minúte, keď Prešovčan Adam mal v úmysle skôr centrovať, lopta trafila hosťujúceho Šimončiča a skončila v nitrianskej sieti – 1:0.

V druhom polčase sa Nitra snažila o vyrovnanie a v 54. minúte natiahol Diviša z 25 m Soumah. Šarišania hrozili z brejkov, po jednom z nich Petráš vyviezol loptu až z vlastnej polovice a nacentroval na Marcina, no jeho zakončenie brankár Chudý vystihol. V 80. minúte po nepriamom kope Papaja hlavičkoval Kostadinov tesne nad. V samom závere hostia pritlačili domácich, keď kopali sériu štyroch rohov. Pred prešovskou bránkou bolo dosť horúco, ale vyrovnávajúci gól až do konečného hvizdu rozhodcu nepadol.

Angel Červenkov, tréner Prešova: „Vedeli sme, že nás čaká ťažký zápas. Hostia mali svoju hru dobre takticky organizovanú. Našťastie pre nás nedali dôležitý gól, ktorý nám priniesol tri body. Hráčom ďakujem za výkon.“ Ladislav Jurkemik, tréner Nitry:// „Nebol to dobrý zápas. Hralo sa prakticky na jednu bránku – prešovskú, lenže domáci bránili aj za pomoci simulovania, padania na zem a kúskovania hry. Mrzí ma, že sme prehrali, ale aj takým spôsobom, ako to ukázal Prešov, sa dá vyhrať.“//

Nitra pred štartom súťaže snívala o prvej polovici tabuľky. **[link=http://www­.nitra24.sk/clan­ky?extend.138609_FC-Nitra-pred-startom-ligy:-Sen-o-prvej-polovici-tabulky] Viac sa dozviete TU![/link] **Po zápase s Bystricou Nitra figurovala na piatom mieste. [link=http://www­.nitra24.sk/clan­ky?extend.140534_Ni­tra-po-zapase-s-Bystricou-uzatvara-veducu-patku]Viac sa dozviete v TOMTO článku![/link]

Nitra24.sk/tasr Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM