Hokej

Nitra porazila aj nováčika z Prešova: Tvrdoň sa predviedol hetrikom, FOTO

Hokejisti HK Nitra potvrdili v 8. kole post lídra Tipos extraligy. V piatok zdolali na domácom ľade posledný HC GROTTO Prešov vysoko 8:3 a pripísali si štvrté víťazstvo za sebou.

Ilustračný obrázok k článku Nitra porazila aj nováčika z Prešova: Tvrdoň sa predviedol hetrikom, FOTO
50
Galéria

Nezáživný úvod stretnutia sa v polovici dejstva rozbehol na slušné gólové predstavenie. V 10. minúte prepadli v útočnom pásme štyria Nitrania a v následnom prečíslení otvoril skóre presnou strelou Ján Sýkora. Hostia sa však radovali iba 34 sekúnd, po ktorých vyrovnal dorážajúci Tvrdoň.

Rýchla odpoveď

Prešovčania išli znovu do vedenia v 18. minúte, presadil sa Charbonneau. V tomto prípade bola odpoveď “corgoňov” ešte rýchlešia, keď do pol minúty vyrovnal švihom Buček.

Nastolený trend, a síce štyri góly na tretinu pokračoval aj v prostrednej časti. V 22. minúte s ľahkosťou prešiel stredným pásmom Holešinský, posunul puk Krivošíkovi a ten rutinérsky zakončil – 3:2. Hostia sa ocitli prvýkrát v role prehrávajúceho, avšak iba do 26. minúty, kedy Honzíka prestrelil Viktor Fekiač. V 31. minúte sa ocitol puk pred Bespalovom a opäť ho úspešne dorazil dvojgólový Tvrdoň. Nitranom sa podarilo v 34. minúte odskočiť súperovi na rozdiel dvoch gólov. Holešinský preukázal svoju rýchlosť a zaviezol puk až za chrbát ruského gólmana, ktorého následne vystriedal Petrík.

Tvrdoňov hetrik

V 45. minúte napálil brvno nitrianskej brány Lalík a následne mal Prešov výbornú príležitosť vrátiť sa späť do zápasu. Dvojminútovú presilovku o dvoch hráčov však “koňare” nevyužili. Zákonite zverencov trénera Bokroša potrestal zavŕšením hetriku Tvrdoň. Nitrania záver stretnutia dohrali v pohode a pridali ďalšie dva góly. Prvýkrát v sezóne sa presadil Bajtek a na konečných 8:3 uzavrel Baláž.

Ako zhodnotil zápas tréner Antonín Stavjaňa? Dočítate sa to na ďalšej strane!

Prečítajte si tiež

8. kolo: HK Nitra - HC GROTTO Prešov 8:3
50
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM