Hokej

Nitra podľahla Zámkom po predĺžení: Bod zachraňoval Blackwater, FOTO

Nitrianski hokejisti hostili na Štefana regionálneho rivala z Nových Zámkov. V závere zápasu ratoval bod Blackwater, v predĺžení však rozhodli hostia.

Ilustračný obrázok k článku Nitra podľahla Zámkom po predĺžení: Bod zachraňoval Blackwater, FOTO
101
Galéria

V prvej tretine krajského derby medzi Nitrou a Novými Zámkami videli diváci hokej zo strany na stranu. Už v úvodnej minúte strelili hostia gól, ale ešte pred ním zaznel hvizd rozhodcu, takže gól neplatil. Prvú šancu mal na domácej strane Blackwater, ale v 3. minúte prestrelil bránu. V 15. minúte neskórovali Nitrania po zaváhaní Košarišťana, a tak skončila prvá tretina bez gólov.

Začiatok druhého dejstva vyšiel lepšie Nitranom. Už po 24 sekundách využil presilovú hru Majdan a Nitra vyhrávala – 1:0. Ďalšie minúty mali optický tlak domáci , ale góly strielali Zámčania, ktorí dokázali otočiť skóre. Najskôr, v 26. minúte, vyrovnával na 1:1 Henderson a v 31. minúte zapadla do Šimbochovej brány aj strela obrancu Nováka – 1:2. Vyrovnanie mal na hokejke v 36. minúte Buček, ale z dobrej pozície minul štyri žrde.

Do tretej tretiny nastupovali Nitrania s jednogólovým mankom. V 47. minúte sa ho podarilo zmazať Bučekovi, ktorý bol dôrazný pred bránou súpera. Corgoni sa z vyrovnania dlho netešili. Už o 9 sekúnd urobil veľkú chybu Morrison, ktorý “vyslal” do nájazdu Pospíšila, a ten si rutinérsky poradil so Šimbochom – 2:3. Nitrania mali veľký problém dostať sa cez organizovanú defenzívu hostí. Nakoniec sa dokázali presadiť 18 sekúnd pred koncom, počas hry bez brankára, keď našiel Majdan ideálnou prihrávkou spoza brány Blackwatera. V predĺžení rozhodol gólom Šimun o bode navyše pre Nové Zámky.

HK Nitra – MHC Mikron Nové Zámky 3:4 pp (0:0, 1:2, 2:1 – 0:1)

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Góly: 21. Majdan (McCormack, Lantoši), 47. Buček (Bortňák), 60. Blackwater (Majdan, Lantoši) – 26. Henderson (Pospíšil), 31. Novák (Pospíšil), 48. Pospíšil, 62. Šimun (Zaťko). Rozhodovali: Štefík, Jonák – Výleta, J. Tvrdoň, vylúčení: 3:5, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 3479 divákov.

Nitra: Šimboch – McCormack, Mezei, Morrison, Rais, Versteeg, Pupák – Lantoši, Slovák, Blackwater – Scheidl, Kerbashian, Majdan – Buček, Bortňák, Hrušík – Čaládi, Šiška, Minárik – Pätoprstý

Nové Zámky: Košarišťan – Kudla, Andersons, Zaťko, Dundáček, M. Novák, Ordzovenský, Hatala, Hain – Štrauch, Hruška, Rogoň – J. Jurík, Zbořil, H. Ručkay – Nejezchleb, Šimun, Bajtek – Pospíšil, Fábry, Henderson

Foto: Rastislav Búgel

HK Nitra – MHC Mikron Nové Zámky 3:4 pp
101
Galéria
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM