Hokej

Nitra ovládla krajské derby: V predohrávke porazila Nové Zámky

Hokejisti HK Nitra zastavili v Tipos extralige šnúru troch prehier, keď v piatkovej predohrávke 21. kola vyhrali na ľade HC Nové Zámky 4:1. Brankár hostí David Honzík prišiel o čisté konto tri minúty pred koncom duelu.

Ilustračný obrázok k článku Nitra ovládla krajské derby: V predohrávke porazila Nové Zámky
Zdroj: Rastislav Búgel

Nitra mala v úvode stretnutia herne navrch, ale do prvej výraznejšej príležitosti sa vo 4. minúte dostal domáci Fetkovič, pred brankárom Honzíkom mu však puk skĺzol z hokejky. Tento moment akoby nakopol Novozámčanov, gólom sa však neskončili ani ďalšie príležitosti na hokejkách Langkowa, Romana, či Šišku.

V 13. minúte opäť Šiška nevyužil zmätok pred nitrianskou bránkou a tak udrelo na druhej strane – pri vylúčení Hatalu a vyšachovaní domácej obrany otvoril skóre Róbert Varga. Vzápätí mohol pridať druhý zásah Krivošík, no stav sa už do prestávky nezmenil.

Dvojgólový náskok

Domáci sa na začiatku druhej časti snažili o vyrovnanie, inkasovali však aj druhýkrát. V 24. minúte tečoval Pupákov od modrej čiary nahodený puk pred Lackovičom úspešne Múčka – 0:2. Na druhej strane nevyužil možnosť znížiť pred odkrytou bránkou súpera Števuliak a Nové Zámky nevyužili ani početnú výhodu pri vylúčení Hrnku v polovici zápasu.

Vymazať nulu na konte strelených gólov nedokázal potom Langkow, tri minúty pred druhou sirénou zasa mohol tretí gól pridať Holešinský, no trafil iba do konštrukcie. Hostia tak išli do poslednej časti s dvojgólovým náskokom.

Výpadok elektriny

Nečakane dlhšiu pauzu spôsobil výpadok elektriny v hale, v tretej tretine sa potom domáci dlho márne snažili dostať ku kontaktnému gólu. Naopak, náskok Nitry poistil v 50. minúte Rockwood po asistencii Krivošíka. Až tri minúty pred koncom sa Novozámčanom podarilo odkliať bránku súpera, keď sa presadil obranca Hatala. Domáci to potom ešte skúsili bez brankára a pri power play spečatil dvanásť sekúnd pred koncom triumf Nitry Sýkora.

Ako zhodnotili zápas tréneri oboch tímov? Dozviete sa to na ďalšej strane!

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM