Rastislav Búgel Hokej

Nitra otočila zápas v Piešťanoch. Opäť výhra po nájazdoch

Stretnutie tímov z hornej polovice tabuľky sa začalo útočne z oboch strán. Prvú gólovú šancu mali domáci už v 2. min, ale Filip nedokázal prekonať brankára Laca.

Ilustračný obrázok k článku Nitra otočila zápas v Piešťanoch. Opäť výhra po nájazdoch
Foto: Rastislav Búgel

Na druhej strane sa o 5 minút neskôr v gólovej šanci ocitol Chrenko, ale ani on neuspel. Z následného protiútoku už padol gól, keď Melichárek po Hudecovej prihrávke trafil do horného rohu nitrianskej brány. V 15. min sa Kováčik ocitol sám pred Tomekom, ale jeho šancu domáci brankár zneškodnil. Na konci prvej tretiny mohol zvýšiť Jakub Ručkay, ale v dobrej pozícii prestrelil nitriansku bránu.

Druhá tretina sa začala opatrnejšie a prvá gólová príležitosť sa zrodila až v jej polovici, ale domáci Škadra trafil len žrď. Následne sa nepresadil ani hosťujúci Segľa. Nitre sa napokon podarilo vyrovnať, keď v závere tretiny pri presilovke o dvoch hráčov Ordzovenský šikovne tečoval Jokilovu prihrávku.

V tretej tretine sa hosťom podarilo dostať sa po prvýkrát v zápas do vedenia zásluhou Tománka pri presilovej hre. Zvýšiť mohol o chvíľu na to Kováčik, ale jeho strela trafila len konštrukciu piešťanskej brány. V 48. min domáci vyrovnali, keď pri presilovej hre bol druhýkrát v zápase úspešný v koncovke Melichárek. Od tohto momentu boli Piešťany lepším mužstvom, ale gólman hostí Laco ich náporu odolával. Dve minúty pred koncom tretej tretiny šťastným gólom poslal opäť do vedenia domácich Chylo. V úplnom závere tretiny však hostia ešte dokázali vyrovnať, keď pri presilovke odvolali brankára a v hre 6:4 poslal zápas do predĺženia Kováčik.

Predĺženie rozhodnutie neprinieslo a v lotérii samostatných nájazdoch boli nakoniec úspešnejší Nitrania, keď rozhodujúci samostatný nájazd premenil Chrenko.

Roman Sýkora, asistent trénera Piešťan: „Dnes sa hral výborný zápas. Podarilo sa nám rýchlo dostať do vedenia, bohužiaľ nás ale trápili oslabenia, v ktorých sme dostali tri góly. Podarilo sa nám síce strhnúť vedenie na našu stranu, ale na konci sme inkasovali a v samostatných nájazdoch nám chýbalo aj trochu šťastia. Mali sme nejaké problémy so zostavou, chýbali nám štyria hráči a tak chcem ostatným chlapcom poďakovať za bojovnosť.“

Karol Kolečáni, asistent trénera Nitry: „Diváci dnes videli atraktívny zápas. Nám sa konečne podarilo s Piešťanmi bodovať. Začali sme aktívne, hrali sme celkom dobre dozadu, ale dostali sme tri hlúpe góly. Nezlomnosťou sa nám podarilo dostať zápas do samostatných nájazdov, v ktorých sme boli úspešnejší.“

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM