Rastislav Búgel Hokej

Nitra nezvládla ďalší zápas: Hokejisti prehrali v Banskej Bystrici!

Banskobystričanom pomohla požičaná zvolenská rolba, ktorá nahradila pokazenú pod Urpínom a priniesla rivalom z horného toku Hrona šťastie.

Ilustračný obrázok k článku Nitra nezvládla ďalší zápas: Hokejisti prehrali v Banskej Bystrici!
Zdroj: Webnoviny.sk

Už v prvej tretine išli „barani“ poctivo za úspechom a častejšie ohrozovali nitrianskeho gólmana. Dvakrát to skúšal Matúš Chovan a peknú individuálnu akciu s kľučkou na súpera predviedol Kafka, ale nemieril presne.

Hostia pohrozili až v 11. min Tománkom, ktorý sa zoči-voči Kalembovi nepresadil. Prišiel trest: o minútu neskôr po rýchlom prechode do útoku Banskobystričania otvorili skóre. Po prihrávke Kaduru sa na dvakrát presadil pri ľavej žrdi Kristanovej bránky Macík. V 14. min trafil Handlovský z pravej strany do žŕdky. Nitra dobiedzala pred prestávkou, ale chýbala vyložená šanca.

Domáci úspešní

Začiatok druhej tretiny patril opäť domácim, v šanciach sa ocitli White, Kadura, Macík i Matúš Chovan. Hostia mohli vyrovnať, ak by sa presadili voľný Pupák či po prečíslení tiahlou strelou Hamrák. Nestalo sa však a efektívni boli Banskobystričania: v 35. minúte sa po Kafkovej prihrávke presadil Macík z pravej strany, keď puk poslal pomedzi betóny Kristana – 2:0. Dvadsaťpäť sekúnd pred druhou prestávkou to skúšal dvakrát z ľavej strany Saracino a vyrazený puk napokon dopravil do bránky zblízka Hudec.

Nitra padla na kolená

V úvode tretej tretiny sa napriek aktivite domácich podarilo znížiť Nitranom. Zaslúžene sa tešili chlapci zo štvrtej formácie, ktorých bolo často vidieť v dobrých možnostiach aj v predchádzajúcich tretinách. V 43. min sa ujala prihrávka Hrazdíru spoza bránky a pred Kalembom uspel Bajtek – 1:3 z pohľadu hostí. Hokejisti spod Zobora ožili, ale útoky sa postupom času začali striedať na oboch stranách. Až v závere hostia viac pritlačili a Tománek netrafil odkrytú bránku. O možnosť zdramatizovať duel sa pripravili nitrianski hráči vylúčením Hamráka. „Barani“ v 59. minúte poistili víťazstvo po prečíslení, keď Kafka zasunul puk za Kristana.

Nitra - Banská Bystrica
8
Galéria
Zdroj: Webnoviny.sk
Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM