Rastislav Búgel Hokej

Nitra nevyužila presilovky: Body putujú do Košíc

Nitrania spravili hneď niekoľko veľkých chýb v priebehu zápasu. Dostali dokonca gól vo vlastnej presilovej hre a hostia sa dostali na koňa.

Ilustračný obrázok k článku Nitra nevyužila presilovky: Body putujú do Košíc
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk

V súboji o druhú priečku extraligovej tauľky začali hostia nebojácne a už po 115 sekundách hry skórovali, keď sa po zaváhaní domáceho obrancu dostal k puku Mlynarovič a prekonal Laca v nitrianskej bránke. V 4. minúte však domáci vyrovnali, keď po strele Ordzovenského tečoval puk za Hyláka Piatak, čím využil presilovku.

Inkasovaný gól v presilovke

V úvode druhej tretiny šli opäť do vedenia Košice, keď Nitrania v presilovke zabudli na puk, zmocnil sa ho Pašek a prudkou strelou švihom nedal Lacovi šancu. V 32. minúte sa dostali hostia do dvojgólového vedenia, keď Haščák po prihrávke spoza bránky prekonal Laca, no o dve minúty vystrelil od modrej čiary Vantroba a odrazený puk dopravil do siete košickej bránky Jokila. Krátko na to po akcii Haščáka s Pašekom zasahoval Laco, hlavný rozhodca si však šiel pozrieť video, no napokon potvrdil, že gól to nebol.

Bez zvratu

V tretej tretine sa domáci snažili ofenzívnou hrou otočiť stav stretnutia, no hostia dokázali umnou hrou doviezť zápas do víťazného konca a odniesť si spod Zobora body na východ.

Karol Kolečáni, asistent trénera Nitry: „Bol to vyrovnaný zápas, ktorý sa niesol v znamení našej chyby. Nevyhral dnes lepší ale šťastnejší. Musíme sa z prehry poučiť a ísť ďalej.“

Pavol Zůbek, asistent trénera Košíc: „Do zápasu sme vstúpili aktívne, hneď v úvode sme skórovali, potom domáci vyrovnali, no v druhej tretine sa nám podarilo dvomi gólmi odskočiť. V poslednej tretine bolo veľa vylúčení, ale ustáli sme to a z Nitry si odvážame body.“

Nitra podľahla Košiciam
1
Galéria
Nitra podľahla Košiciam
26
Galéria
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM