Hokej

Nitra neudržala trojgólové vedenie: Košice pod Zoborom s dokonalým obratom, FOTO

Hokejisti HC Košice triumfovali v piatkovom zápase 12. kola Tipos extraligy na ľade HK Nitra 5:3, hoci po prvej tretine prehrávali o tri góly.

Ilustračný obrázok k článku Nitra neudržala trojgólové vedenie: Košice pod Zoborom s dokonalým obratom, FOTO
40
Galéria

Úvod stretnutia vyšiel lepšie domácim. Aktívnym prístupom si Nitrania vypracovali v prvej tretine trojgólový náskok. Už v 2. minúte otvoril skóre Krivošík, ktorý nachytal Riečického strelou od bočného mantinelu.

Tri góly Nitry

V 8. minúte dostal presnú prihrávku spoza bránky Buček, ktorý gólovo zakončil kombináciu na jeden dotyk. Najvýraznejšie pohrozili „oceliari“ v 9. minúte, keď z blízka vystrelil Slovák, ale Honzík odolal. Tribúny v Nitra aréne sa radovali tretíkrát v 17. minúte po tom, ako strelou od modrej čiary vyhnal Riečického z bránky Vitáloš.

„Corgoni“ na začiatku druhej tretiny poľavili v aktivite a Košice sa začali viac pripomínať. V 26. minúte švihom vystrelil spoza obrancu Milý a znížil. Pomyselný varovný prst dvihla následne strela hosťujúceho Pereskokova, ktorý trafil brvno. Trojgólové vedenie mohol vrátiť Nitranom v 32. minúte Tvrdoň, ale pri zakončení namieril iba do žrde.

Košický obrat

Nitrania viedli 53 minút, ale Košičanom stačilo iba šesť na to, aby vývoj zápasu zvrátili na svoju stranu. Najskôr prepadla obrana domácich vo vlastnej presilovej hre a na rozdiel gólu znížil Klhůfek. V 54. minúte už bolo vyrovnané, keď si našiel puk pred odkrytou bránkou Paršin. Hostia dokonali obrat v 57. minúte po presnej strele Bartánusa. Domáci sa ešte snažili zachrániť aspoň bod, ale pri hre bez brankára chyboval Hrnka a stav uzavrel Chovan.

Ako videl zápas tréner Antonín Stavjaňa? Dočítate sa to na druhej strane!

Prečítajte si tiež

12. kolo: HK Nitra - HC Košice 3:5
40
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM