Hokej

Nitra nenechala nič na náhodu: Dvadsiatke pripravila osemgólovú nádielku, FOTO

Nabudená Nitra privítala vo vloženom zápase na svojom ľade mladíkov z HK Orange 20. Po bezgólovej prvej tretine sa vrece s presnými zásahmi predsa len roztrhlo.

Ilustračný obrázok k článku Nitra nenechala nič na náhodu: Dvadsiatke pripravila osemgólovú nádielku, FOTO
99
Galéria

Prvá tretina medzi Nitrou a HK Orange 20 nepriniesla príliš veľa vzruchu. Najväčšiu šancu na skórovanie mal na domácej strane Slovák, ale bekhendom netrafil odkrytú bránu Sklenára. Na strane hostí mohol otvoriť skóre Kollár, ale Lawsona neprekonal.

Nitrania mali pomalší rozbeh, ale v druhej tretine už rozbalili ofenzívu naplno. Dvakrát sa presadil Slovák, po jednom góle pridali Rais a ligový debutant Hvizdoš. Zápas bol rozhodnutý už po dvoch tretinách.

V záverečnej tretine domáci kontrolovali zápas. V kľudnom tempe pridala Nitry ďalšie tri góly. Postupne sa presadili Blackwater, Scheidl a Buček. Nitra tak výhrou 8:0 získala “povinné” tri body.

HK Nitra – HK Orange 20 8:0 (0:0, 5:0, 3:0)

Góly: 21. Slovák (Lantoši, McCormack), 25. Hvizdoš (Morrison, Hrušík), 30. Rais (Scheidl, Kerbashian), 32. Slovák (Blackwater, Lantoši), 40. Blackwater (B. Rapáč, Mezei), 42. Blackwater (Morrison), 53. Scheidl (Kerbashian), 57. Buček (Korím, B. Rapáč) Rozhodovali: D. Konc st., Novák – D. Konc ml., Valo, vylúčení: 3:4, navyše: Pätoprstý (Nitra) 10 minút za vrazenie na mantinel, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 972 divákov

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Nitra: Lawson – Mezei, McCormack, Korím, Morrison, Pupák, Rais, A. Sloboda – Lantoši, Slovák, Blackwater – Scheidl, Kerbashian, Majdan – Buček, Bortňák, B. Rapáč – Pätoprstý, Čaládi, Hrušík – Hvizdoš SR 20: Sklenár – Kupec, Golian, Boldižár, Nahálka, Lavička, Švec, Brincko, Dlugoš – Urbánek, Kollár, Fafrák – L. Lunter, Giertl, Juščák – Havrila, Čenka, Köver – Džugan, Sojka, Minárik

Stanislav Petrík, asistent trénera Nitry: „Pre nás to bol špecifický zápas, ako každý proti "dvadsiatke“. Prvú tretinu sme mali trochu dlhšie striedania, ale v kabíne sme si povedali, aby sa to zlepšilo. Myslím si, že zápas sme zvládli a teší nás aj to, že sme neinkasovali ani jeden gól."

Ernest Bokroš, tréner SR20: „Pre nás to bol nesmierne náročný zápas. V defenzíve sme zvládli len prvú tretinu, kde hráči plnili to, čo sme si povedali. V prvej tretine sme boli dôrazní a rýchlostne sme na súpera stačili. Žiaľ, od druhej tretine sme už tak nenastúpili. Súper mal viac času na kombináciu a to využil. Góly, ktoré sme dostali, posunuli Nitru do väčšej ľahkosti. Zvyšok zápasu sme odohrali zle, keďže sme inkasovali osem gólov.“

Foto: Rastislav Búgel

HK Nitra – HK Orange 20 8:0 (0:0, 5:0, 3:0)
99
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM