Rastislav Búgel Hokej

Nitra nedala Trenčínu šancu ani vo štvrtom zápase: Stala sa prvým semifinalistom!

Nitrianski hokejisti si s Trenčínom poradili aj vo štvrtom zápase. V celej sérii inkasovali iba dva góly a stávajú sa tak prvým semifinalistom.

Ilustračný obrázok k článku Nitra nedala Trenčínu šancu ani vo štvrtom zápase: Stala sa prvým semifinalistom!
Zdroj: TASR

Do úvodnej tretiny štvrtého štvrťfinálového duelu vstúpili domáci hokejisti vcelku vlažne, no ani Nitra nemala väčší záujem hrať hokej. Zápas sa trošku rozbehol až po prvom góle hostí v 10.minúte. Kadurova strela sa odrazila oblúčikom od zadného mantinelu pred bránku, let puku spozoroval Podstavek a dorazil ho do siete. O päťdesiatštyri sekúnd neskôr posunul puk Hamrák spoza bránky na Jokilu a ten prestrelil Kristínove betóny. To bolo na domáceho brankára priveľa a nechal sa vystriedať Nagyom. V 15. minúte mohol prikrášliť vedenie hostí Stümpel, ale jeho príklep skončil na hornej žŕdke domácej bránky. O minútu neskôr fauloval Rusnák v zakončení Pupáka a nariadené bolo trestné strieľanie, ktoré ale útočník Nitry nepremenil.

Nitra zvyšuje náskok

Štýl a nasadenie Trenčanov sa zmenili od druhej tretiny, kedy domáci zvýšili svoj pohyb aj agresivitu, no aj napriek niekoľkým šanciam výborne chytajúceho Laca neprekonali. Znížiť mohol aj Lelkeš v samostatnom úniku v 25. minúte, ale zoči-voči Lacovi neuspel. Zato Roman Tománek bol o dve minúty neskôr úspešnejší a tretí gól Nitry pridal peknou strelou pomedzi betóny domáceho brankára. V 38.minúte mohol korigovať stav Lelkeš, ale sám pred Lacom vymyslel bekendový blafák, z ktorého gól nedosiahol. Dvadsaťosem sekúnd pred druhou sirénou unikol domácej defenzíve znova Tománek, Nagyovi vypadla hokejka pri zákroku a nariadené bolo ďalšie trestné strieľanie. Tentoraz sa k nemu postavil skúsený kanonier Tománek a bez problémov ho premenil.

Druhý gól v celej sérii

Tretia tretina hry nebola od začiatku ničím zaujímavá. Nitra mala nahrané a nikam sa neponáhľala. Trenčanom sa však napokon po ôsmich tretinách podarilo prekonať Mareka Laca v 47. minúte počas presilovky. Pozníkovu strelu od modrej vyrazil brankár Nitry len pred seba a Lelkeš dorazil puk pohodlne do siete. Na viac sa domáci už nezmohli. Po triumfe a celkovom víťazstve v sérii 4:0 sa z postupu do semifinále tešili hokejisti Nitry.

Róbert Kaláber, tréner Trenčína: „Začali sme zle. Dostali sme nešťastný gól, keď nám vpadol do bránky odrazený puk. Po chvíli sme inkasovali druhý gól a dostali sme sa do herného kŕča, z ktorého sme sa už nespamätali. Máme mladé mužstvo a pre hráčov to bola obrovská škola. Nitra bola lepšia v celej sérii a postup si zaslúžila. Prajem jej veľa šťastia a gratulujem jej k postupu.“

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: „Vyšiel nám vstup do zápasu, keď sa nám podarilo streliť dva rýchle góly. Obraz hry mužstva v slovenskej extralige, ktoré vyhráva o dva góly, je úplne iný, ako keď prehráva. Naši hráči mali pokoj na hokejkách, čo sa prejavilo počas zápasu. Domáci síce chceli vyrovnať a zatlačili nás, ale z protiútoku sme dali tretí gól a tým bol zápas rozhodnutý.“

Hokej: Trenčín - Nitra 1:4
12
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM