Rastislav Búgel Hokej

Nitra natiahla víťaznú sériu: S Harzellom v bráne zdolala Liptovský Mikuláš

Do zápasu 38. kola na Liptove vstúpili lepšie domáci hráči, ktorí sa už hneď po dvoch minútach dostali do dobrej šance, keď najskôr preveril Harzella Cibák, o pár sekúnd neuspel od modrej Kadlubiak.

Ilustračný obrázok k článku Nitra natiahla víťaznú sériu: S Harzellom v bráne zdolala Liptovský Mikuláš
Foto: Rastislav Búgel

V 10. minúte sa prezentoval strelou Mazei, tú však obetavo zastavil v páde Kriška. Do vedenia sa ako prví dostali Nitrania – protiútok na začiatku 14. minúty uzavrel presnou strelou k ľavej tyči Šille. V poslednej minúte prvého dejstva zaujal aj individuálny prienik Ručkaya, ktorý sa dostal s pukom až medzi kruhmi, ale jeho strelu kryl Križan.

Liptáci mali možnosť na vyrovnanie v 25. minúte, keď Uram našiel perfektne pred bránou Jakuba Sukeľa, ktorý na zadnej tyči netrafil puk ideálne. Na druhej strane o minútu tečoval Melandovu strelu pred bránou Macík, ale mikulášsky brankár bol pozorný. Nitrania po druhýkrát v zápase udreli v 30. minúte, v ktorej Slovák nikým nebránený prepálil prudkou strelou Križana. O tri minúty využili hostia presilovku, po tom čo nahodený puk Melanda ideálne tečoval pred Križanom Paukovček. Gólová sprcha na Liptákov pokračovala už o pár sekúnd, keď na konci 35. minúty Milama pálil z prvej ponad vyrážačku Križana, ktorý po tomto góle prepustil do mikulášskej brány Nagyho.

V úvode tretej tretiny sa domáci snažili Nitru zatlačiť do vlastného pásma. V 43. minúte to vyskúšal Kriška, lenže jeho pokus minul len tesne nitriansku bránu. Počas nasledujúcich minút hra stratila na tempe a oba tímy sa prezentovali viacerými nepresnosťami. Strelecky to vyskúšal až v 54. minúte Štefanka, ale s jeho strelou si Nagy poradil. Do dobrej šance sa dostali domáci v 57. minúte, po tom čo Lištiak spomedzi kruhov preveril Hartzella v bráne. Liptáci sa nakoniec z gólu tešili až v samotnom závere – Uhríkovu prihrávku zužitkoval na zadnej tyči Kriška, ktorý strelou z prvej stanovil na konečných 1:4.

MHK 32 Liptovský Mikuláš – HK Nitra 1:4 (0:1, 0:3, 1:0)

Góly: 57. Kriška (Uhrík, Sukeľ) – 14. Šille (Cope, Slovák), 30. Slovák (Cope, Ordzovenský), 33. Paukovček (Meland, Ručkay), 35. Milam (Ordzovenský, Slovák)

Róbert Spišák, tréner Liptovského Mikuláša: „Bol to kvalitný zápas. V druhej tretine sme súpera prestrieľali, ale neboli sme úspešní v koncovke, naopak hostia si vypracovali v priebehu pár minút trojgólové vedenie. V tretej tretine si už Nitrania ukontrolovali výsledok. Mrzí nás zranenie Richarda Hunu, ktorého odviezli do nemocnice, veríme, že to nebude nič vážne.“

Andrej Kmeč, tréner Nitry: „Odohrali sme dobrý zápas. Zvládli sme zlomové momenty stretnutia ako bola napríklad presilovka súpera 5 na 3. Mrzí ma inkasovaný gól v závere, kde sme sa snažili, aby si brankár udržal čisté konto.“

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM