Rastislav Búgel Hokej

Nitra naložila dvadsiatke kefu na úvod sezóny

Prví v stretnutí ohrozili bránu hostí domáci hráči, keď po buly König vystrelil príklepom iba do betónu Nagya. Prvým trestaným hráčom v novej sezóne je Tomáš Chrenko.

Po jeho hákovaní v 5. minúte hrali hostia presilovku, no nevyužili ju. Naopak, vedenia sa ujali Nitrania, keď fínsky útočník Jokila prenikol cez obranu hostí, z ľavej strany posunul puk Hrnkovi a ten bez prípravy strelil prvý gól tejto sezóny. Mladí reprezentanti hrali v prvej časti stretnutia ešte dve presilové hry, ale nevyužili ich.

V polovici druhej tretiny však domáci zahrali presilovku výborne, keď v prípravných zápasoch výborne strieľajúci obranca Nitry König, potvrdil svoju povesť a v presilovej hre strelou bez prípravy od modrej čiary zvýšil na 2:0. Krátko na to sa nedôraz obrancov SR 20 podpísal pod tretí gól Nitry a domáci kapitán Kováčik na dvakrát dorazil puk za chrbát brankára Nagya – 3:0. V 34. minúte využili Nitrania aj druhú presilovku, keď presne namieril opäť König – 4:0. Vzápätí vystriedal Nagya v bráne SR 20 Romančík.

Aj s priebehom tretej tretiny bolo domáce publikum spokojné, najmä, keď sa v rozpätí troch minút dvakrát zapísala do streleckej listiny legenda slovenského hokeja Jozef Stümpel, až potom sa podarilo korigovať hosťom výsledok na 6:1 Kolenom v 56. minúte. Konečnú podobu výsledku na 7:1 uzavrel Tomáš Chrenko po prihrávke Podstaveka.

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry://** „Na to, že to je začiatok sezóny, viedli si hráči dvadsiatky lepšie ako v minulej sezóne. Výsledok je pre nich síce krutý, ale obstáli so cťou. Pre nás je podstatné, že naši hráči sú zdraví a bez zranení.“// Ernest Bokroš, tréner 20-tky:// „Dnes sme okrem snahy neukázali nič. Nedokázali sme sa presadiť kombinačne, prepadávali sme v defenzíve, máme čo zlepšovať.“**//

HK Nitra – HK Orange 20 7:1 (1:0, 3:0, 3:1) ****Góly: 29., 34. König, 51., 54. Stümpel, 12. Hrnka, 31. M. Kováčik, 59. T. Chrenko – 56. Kolena. Rozhodovali: Bachúrik – Šefčík, Výleta, vylúčení: 6:2 **Presilovky: 2:0 **Oslabenia: 0:0 **Striedania: **34. Romančík za Nagya (SR20) 1674 divákov

Nitra24.sk/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM