Rastislav Búgel Basketbal

Nitra na domácej palubovke zaváhala: Basketbalisti Komárna naklonili sériu na svoju stranu

Nitrianski basketbalisti nastúpili vo vyrovnanej štvrťfinálovej sérii v piatom zápase. Na domácej palubovke si zmerali sily s Komárnom.

Ilustračný obrázok k článku Nitra na domácej palubovke zaváhala: Basketbalisti Komárna naklonili sériu na svoju stranu
Foto: Rastislav Búgel

Basketbalisti klubu Edymax SPU Nitra v piatom zápase štvrťfinále najvyššej basketbalovej súťaže hostili na domácej palubovke súpera z Komárna. Séria sa z palubovky hostí preniesla do Nitry za stavu 2:2. Vyrovnaný basketbal pokračoval aj pod Zoborom.

Udržali náskok

Už v úvode stretnutia si hosťujúci basketbalisti vypracovali mierny náskok, ktorý sa im podarilo udržiavať počas väčšiny stretnutia. Prvá štvrtina skončila pre Nitru za nepriaznivého stavu 15:24.

V druhej desaťminútovke si Komárno dokázalo udržiavať získaný náskok. 5 minút do konca štvrtiny si domáci tréner Urban vzal oddychový čas, no dobrú hru Komárna sa Nitre rozhodiť nepodarilo.

Zlepšená hra

Po zmene strán Nitra zabojovala a zlepšila hru. Postupne sťahovala náskok súpera. Minútu do konca tretej štvrtiny Nitra prehrávala už iba o sedem bodov. V závere dokázala stiahnuť stratu na dostihnuteľných päť bodov. (57:62)

V závere sa začala hra na mačku a myš. Nitra sa snažila dohnať Komárno, no tomu sa stále darilo držať si zverencov trénera Urbana od tela. Za stavu 66:77 tak Nitra na domácej palubovke prehrala dôležité stretnutie.

Stav série Nitra – Komárno 2:3

Edymax SPU Nitra – Rieker Komárno 66:77

Foto: Rastislav Búgel

Edymax SPU Nitra - Rieker Komárno
1
Galéria
Edymax SPU Nitra - Rieker Komárno
22
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM