Rastislav Búgel Hokej

Nitra mala víťazstvo na dosah: Jeden gól Košíc však zmaril našu radosť :(

Nitra nastúpila do druhého semifinálového zápasu lepšie. Už v 6. minúte vyhrávala po Bačovom góle 1:0. Napokon sa radovali Košice.

Ilustračný obrázok k článku Nitra mala víťazstvo na dosah: Jeden gól Košíc však zmaril našu radosť :(
Zdroj: Dnes24.sk

Obidve mužstvá začali tento súboj opatrne, neurobiť chybu pred vlastnou bránkou. Košičania však museli v úvodnej päťminútovke dvakrát hrať v oslabení a počas prvého z nich sa Pašek dostal do úniku, ale sám pred brankárom Lacom mieril iba vedľa. Druhé oslabenie už Košičania neustáli a v 6. minúte Bača takmer od modrej čiary strelou k pravej žrdi otvoril skóre duelu – 0:1. O vyrovnanie sa v 13. minúte pokúšal Haščák, ale jeho strelu zblízka nitriansky gólman kryl. O minútu neskôr sa na opačnej strane dostal pred košického brankára Hrnka, no nedokázal skórovať. Vzápätí Pupák mieril v dobrej pozícii nad. V poslednej minúte prvej tretiny boli domáci blízko k vyrovnaniu, Spilar v presilovej hre netrafil odkrytú časť nitrianskej bránky.

Bez gólu

V úvode druhej dvadsaťminútovky hosťujúci Hrnka netrafil puk pred prázdnou košickou bránkou. Nitra predovšetkým pozorne bránila a čakala na chybu súpera. Domáci zvýšili útočnú aktivitu a snažili sa o vyrovnanie. V 29. minúte mal gól na hokejke Matis, no v ideálnej pozícii tesne minul puk. O tri minúty neskôr po Cebákovej delovke zazvonila konštrukcia Lacovej bránky. Hostia sa dostali k slovu ešte v tej istej minúte, Mašlonka trafil iba dobre postaveného Hyláka. Na opačnej strane sa do šance dostal Pašek, ale jeho strelu brankár Laco vyrazil.

Nešťastný gól

V 42. minúte sa ocitol pred Hylákom v dobrej príležitosti Chrenko, košický gólman však podržal svoj tím. Na opačnej strane inkasoval v 45. minúte Laco, keď ho dokázal prekvapiť strelou od červenej čiary obranca Martin Chovan a zrovnal na 1:1. „Oceliari“ sa snažili tlačiť smerom dopredu a pridať rozdielový gól ešte v riadnom hracom čase. Hostia naopak trpezlivo bránili a narúšali ich ofenzívne chúťky, pričom hrozili po rýchlych brejkoch. V riadnom hracom čase už gól diváci nevideli a na rad prišlo predĺženie. V 63. minúte tečoval strelu Štrbáka Marcinko, puk skončil iba na pravej žŕdke Lacovej bránky. Predĺženie napokon gól neprinieslo a tak v samostatných nájazdoch rozhodol o víťazstve Košíc Marcinko gólom hneď v prvej sérii.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM