Lenka Káčerová Rôzne

Nitra má svoju Miss

Prvý ročník Miss Nitra 2010 bol úspešný. 28. marec 2010 a Veľká sála Divadla Andreja Bagara určite utkvie v pamäti historicky prvej Miss Nitra 2010 - 22-ročnej Simone Brečkovej.

Slávnostný galavečer otvorila tanečná skupina Old school brothers. Vzápätí sa na pódiu divákom predstavilo všetkých 12 finalistiek. Voľná disciplína bola naozaj rôznorodá, spev, skoro všetky druhy tanca od hip-hopu cez moderný, orientálny tanec, populárnu zumbu až k aerobic tancu s prvkami bojového umenia. Diváci však mali možnosť vidieť aj malú módnu prehliadku návrhov šiat jednej z finalistiek. Pri rozhovoroch finalistky prezradili aj niečo zo svojich záľub a plánov do budúcnosti. Dievčatá na scéne vystriedala tanečná skupina T-Bounce Dance Academy. Nasledovala najmä pánmi obľúbená promenáda v plavkách a vystúpenie speváčky Barbary Dubinovej. Pred rozhodnutím poroty sa 12 finalistiek predviedlo v svadobných šatách zo salónu, ktorý venoval poukážky na požičanie šiat všetkým finalistkám. Čas na rozhodovanie poroty skracovala opäť tanečná skupina Old school brothers a akustické vystúpenie kapely Desmod.

Na vyhlásenie výsledkov prišli finalistky oblečené v spoločenských šatách. Najviac hlasov (až 1246) od čitateľov týždenníka MY Nitrianske noviny a s nimi titul Miss Press Nitra 2010 získala 17– ročná finalistka s číslom 11 Nikola Kerestešová, ktorej snom je stať sa právničkou alebo pediatričkou. Najviac SMS hlasov poslali diváci Televízie Central, ktorá bola aj hlavným organizátorom súťaže Miss Nitra 2010, a titul Miss Sympatia Nitra 2010 si odniesla 170 cm vysoká štíhla brunetka s číslom 3 Jana Zatráková. Tretie miesto obsadila s titulom II. Vicemiss Nitra 2010 Renáta Buchová, finalistka s číslom 10. „Prípravy boli veľmi ťažké, ale dalo sa to zvládnuť. Ocenenie som vôbec neočakávala, ale som nadšená,“ povedala tesne po víťazstve Renáta. Titul I. Vicemiss Nitra 2010 desaťčlenná porota udelila súťažiacej s číslom 2 Monike Šagátovej. //„Okrem fitnesscentra som sa nejako zvlášť nepripravovala. Ja som sa hlavne tešila,“ reagovala Monika. Svoju budúcnosť vidí Monika v modelingu, kde by chcela dosiahnuť viac výsledkov. Víťazstvom v súťaži a titulom Miss Nitra 2010 sa od včerajšieho večera môže pochváliť finalistka s číslom 5 Simona Brečková, ktorú láka najmä fotomodeling. //„V prvom momente som tomu neverila, vôbec som vo víťazstvo nedúfala. Myslím, že porotu som oslovila najmä postavou,“ myslí si Simona.

Členka poroty Katarínu Planodorovú, bývalá Miss Universe Internet 2000 a spolumajiteľka fitnescentra Polygym, pozerala v prvých momentoch na vzhľad. „Veľký dôraz som však prikladala aj na rozhovor a na výber voľnej disciplíny. Bolo vidno, ktorá sa pripravovala naozaj dôkladne.“ Spevák Mayo, vlastným menom Majo Varhaník, ktorý bol tiež súčasťou programu, hodnotí Nitrianky veľmi pozitívne. „Mám rád ženy, ktoré majú prirodzené vyžarovanie a charizmu. Nemám zaškatuľkovaný nejaký konkrétny typ. Aj moja manželka ma zaujala najmä svojím správaním. Je to krásna a múdra žena.“ Po štvormesačnej intenzívnej príprave si riaditeľ Televízie Central Róbert Greguš plánuje oddýchnuť, druhý ročník sa však určite uskutoční.

Foto: Ivo Fandel

miss central
74
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM