Správy

Nitra je pripravená na druhé kolo testovania: Odberných miest bude viac

Nitru čaká druhé kolo plošného testovania. Mesto sa rozhodlo vo vyťažených lokalitách pridať odberné miesta.

Ilustračný obrázok k článku Nitra je pripravená na druhé kolo testovania: Odberných miest bude viac
51
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

V piatok 15. januára štartuje pod Zoborom druhé kolo plošného testovania. Testovanie potrvá tri dni. Počas víkendu sa doňho zapoja aj všetky obce v okrese vrátane mesta Vráble.

Celoplošné testovanie bude v rovnakých časoch ako minulý víkend. V piatok sa začína o 15.00 a posledný odber bude o 19.30. V sobotu a v nedeľu sa bude testovať od 8.00 do 16.30. Medzi 12.00 a 13.00 bude na odberných miestach obedná prestávka.

Viac odberných miest

Oproti prvému kolu testovania bude tentokrát v Nitre o päť odberných miest viac. Celkovo sa budú robiť odbery na 42 miestach. Všetky budú určené pre peších.

Po novom by malo ísť testovanie rýchlejšie na Klokočine, Dieloch aj Chrenovej. Dve odberné miesta budú zriadené na základných školách Beethovenova, Škultétyho, Benkova aj na Hôrke.

Agrokomplex len pre peších

Na Chrenovej bude otvorené odberné miesto na Agrokomplexe. Vstup bude od Výstavnej ulice, od parkoviska P11.

„Upozorňujeme, že odberné miesto Agrokomplex, ako aj všetky ostatné odberné miesta, sú určené len pre peších,“ pripomína mesto Nitra.

Testovať bude aj Špecializovaná nemocnica sv. Svorada v mestskej časti Zobor. Podmienkou je vek od 16 rokov. „Do 16 rokov nepustia do areálu nikoho,“ upozorňuje radnica. Kasárne na Jeleneckej ulici budú vydávať časenky každý deň o 8.00.

Užitočné informácie

Väčšina odberných miest by mala využívať aplikáciu TrustOne, ktorá uľahčí administratívu spojenú s testovaním a zrýchli proces vybavenia. Stiahnuť aplikáciu si môžete TU!. K dispozícii budú opäť tri infolinky: 0902 960 658, 0911 155 189 a 0911 155 194. Volať na ne môžete v piatok od 8.00 do 20.00 a cez víkend od 8.00 do 17.00.

Aktuálny stav čakacej doby na odberných miestach budete môcť sledovať na tomto odkaze.

Foto: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

V OBRAZOCH: Zábery z plošného testovania v Nitre
51
Galéria
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk

Pred nami je druhé kolo celoplošného testovania v Nitre. V Nitre bude od piatku 15. 1. do nedele 17. 1. k dispozícii o...

Posted by Mesto Nitra on Thursday, January 14, 2021
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM