Správy

Nitra hľadá terénnych sociálnych pracovníkov pre Orechov dvor: Aký je PLAT?

Mesto hľadá dvoch nových zamestnancov na pozíciu terénneho sociálneho pracovníka. Žiadosti môžete posielať do 11. novembra.

Ilustračný obrázok k článku Nitra hľadá terénnych sociálnych pracovníkov pre Orechov dvor: Aký je PLAT?
Zdroj: TASR

Mesto Nitra vyhlásilo výberové konanie na dve pracovné miesta terénneho sociálneho pracovníka (TSP). Konať sa bude 21. novembra o 9.00 hodine v priestoroch zasadačky Mestského úradu v Nitre. Radnica o tom informuje na svojom webe.

„Miestom výkonu práce je mestská časť Horné Krškany, lokalita Orechov dvor a kancelária TSP a TP je v priestoroch Komunitného centra v lokalite Orechov dvor,“ uvádza radnica.

Prečítajte si tiež

Kvalifikačné predpoklady

Uchádzač o miesto by mal mať ukončené vysokoškolské vzdelanie (VŠ) II. stupňa v odbore sociálna práca, alebo ukončené VŠ vzdelanie II. stupňa v študijnom odbore psychológia, právo, sociálne služby a poradenstvo, verejná politika a verejná správa alebo v študijných odboroch pedagogického zamerania, alebo má uznaný doklad o takom vysokoškolskom vzdelaní podľa osobitného predpisu a súčasne k 1. januáru 2015 vykonáva pracovné činnosti, ktoré svojím charakterom zodpovedajú sociálnej práci podľa zákona č. 219/2014 Z.z. .

Uchádzač môže mať tiež ukončené vysokoškolské vzdelanie I. stupňa v študijnom odbore sociálna práca v prípade, ak k 1. januáru 2015 vykonáva odbornú činnosť, na výkon ktorej sa vyžaduje ukončené VŠ vzdelanie II. stupňa v študijnom odbore sociálna práca, alebo ukončené stredoškolské vzdelávanie a súčasne štúdium na vysokej škole (týka sa len užívateľov, ktorí majú registrovanú terénnu sociálnu službu krízovej intervencie).

Mohlo by vás zaujímať

Popis práce

Práca terénneho sociálneho pracovníka zahŕňa najmä aktívne vyhľadávanie a kontaktovanie jednotlivcov a rodín so sociálnymi problémami v rámci cieľovej skupiny, odborné posudzovanie životnej situácie človeka v kontexte jeho sociálnych vzťahov, poskytovanie základných informácií v krízových situáciách a podpora pri zabezpečovaní sociálnej služby, poskytovanie sociálnej intervencie a plánovanie procesu riešenia sociálneho problému.

Úlohou pracovníka bude aj poskytovanie pomoci pri uplatňovaní práv, oprávnených záujmov a riešení osobných záležitostí, riešenie prípadu – tzv. case management vrátane koordinácie potrebných sociálnych, pedagogických, psychologických, zdravotných a iných služieb v záujme klienta, krízová intervencia či sprevádzanie klienta do jednotlivých inštitúcií, pričom kladie dôraz na podporu jeho autonómie a sebestačnosti.

Ponúkaný plat

Ako uvádza radnica, predpokladaná hrubá mzda je 1 042 eur.

„Záujemcovia o pracovnú pozíciu môžu písomnú žiadosť o zaradenie do výberového konania doručiť osobne alebo zaslať poštou na adresu vyhlasovateľa,“ uvádza mesto.

Žiadosti môžete posielať do 11. novembra. Dátum predpokladaného nástupu do zamestnania je 2. január 2023. Podrobnejšie informácie nájdete na stránke mesta.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM