Správy

Nitra dostala takmer 655-tisíc eur z UNICEF: Peniaze použije na integráciu utečencov

Nitra dostala druhý štedrý finančný dar z Detského fondu OSN UNICEF Slovensko. Peniaze mesto investuje do aktivít, ktoré súvisia s riešením krízovej situácie utečencov.

Ilustračný obrázok k článku Nitra dostala takmer 655-tisíc eur z UNICEF: Peniaze použije na integráciu utečencov
Zdroj: Roman Oravec

Detský fond OSN UNICEF Slovensko daroval mestu Nitra 655-tisíc eur, ktoré sú určené na riešenie krízových situácií utečencov. Ako informovala radnica, stalo sa tak na základe spoločného memoranda.

„Vďaka dotácii budeme môcť pokračovať v aktivitách zameraných na integráciu utečencov a vzájomnú spoluprácu,“ informoval mestský úrad.

Prečítajte si tiež

Rekonštrukcia škôlky

Dotácia UNICEF pomôže napríklad pri rekonštrukcii bývalej budovy Materskej školy Párovská a pri vzniku novej triedy. Mesto chce z týchto zdrojov financovať aj adaptáciu objektu v areáli Základnej školy Krčméryho na komunitné centrum pre mladých ľudí a obyvateľov z blízkeho okolia.

„Budeme pokračovať aj v grantovej podpore pre projekty so zámerom posilnenia integrácie, vo financovaní personálu podporných tímov na základných školách s viac ako 20 deťmi z Ukrajiny i v účasti vybraných materských a základných škôl na inkluzívnom vzdelávaní v Škole inkluzionistov,“ uviedla radnica.

Ocenili výsledky

UNICEF už vlani ocenil výsledky, ktoré Nitra dosiahla pri integrovaní utečencov a cudzincov do spoločnosti a mestu v roku 2023 na tieto aktivity poskytol 644-tisíc eur.

„Nitra môže slúžiť ako inšpirácia. Oceňujeme líderstvo mesta Nitra, ktoré preukázalo, že z úsilia o sociálnu inklúziu ukrajinských detí a ich rodín môže mať prospech celá komunita,“ uviedla pred časom Michaela Bauer z UNICEF.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM