Rastislav Búgel Hokej

Nitra doma rozdrvila Poprad

Nitra mala raketový nástup do stretnutia, keď už v 25. sekunde po prihrávke od Segľu prestrelil všetko pred sebou od modrej čiary najlepšie strieľajúci obranca extraligy Peter König.

Ilustračný obrázok k článku Nitra doma rozdrvila Poprad
Foto: Monika Földešiová

V 8. minúte pridali domáci ďalší gól, Chrenko poslal puk voľnému Kováčikovi a ten pohotovo skóroval. Dve minúty pred prvou sirénou corgoni zvýšili už na 3:0, keď po strele obrancu Königa fínsky brankár v popradskej bráne puk neudržal a dôrazný Mašlonka poslal puk do siete.

V úvode druhej tretiny vyhral Stümpel buly pred vlastnou bránou, vzápätí prešiel s pukom celú ľadovú plochu a po jeho prihrávke zvýšil na 4:0 Tománek švihom medzi betóny Nikkiläu a toho následne vystriedal v bráne Popradu Sidor. Ďalšiemu gólu v bráne hostí však nezabrábil ani ten, keď v 35. minúte po strele Königa od modrej čiary nemal puk pod kontrolou čo využil Kováčik – 5:0.

V tretej časti zápasu sa strelecky presadili aj hostia, keď v 45. minúte využil presilovku strelou pod hornú žŕdku Slovinec v popradskom drese Sabahudin Kovačevič. Ani v ďalšom priebehu zápasu rýchle tempo neupadlo, no diváci už gól nevideli.

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: „Mali sme výborný vstup, dali sme skoro gól, krátko na to druhý, prišlo poľavenie a menšia nervozita. Až tretí gól priniesol kľud a potom sa zápas iba dohrával.“

Jozef Škrak, tréner Popradu: „Do stretnutia sme nastúpili malátne a nekoncentrovaní. Musím povedať, že sme mužstvo dvoch tvárí, inak hráme doma a inak vonku.“

Nitra24.sk/tasr Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM