Rastislav Búgel Hokej

Nitra doma podľahla Trenčínu: Hokejisti padli v nájazdoch

V stretnutí, v ktorom boli jednoznačnými favoritmi domáci hráči, sa vedenia ujali v presilovej hre hostia, v 13. minúte si Kozák položil na ľad obrancu Bednár a strelou švihom prekonal Lakosila.

Ilustračný obrázok k článku Nitra doma podľahla Trenčínu: Hokejisti padli v nájazdoch
Foto: Rastislav Búgel

O 64 sekúnd Nitra vyrovnala, Slovák poslal do útočného pásma Henricha Ručkaya a ten strelou z ľavého kruhu k pravej tyčke prekonal Konráda – 1:1.

V 7. minúte druhej tretiny dostal domácich do vedenia Jakub Ručkay, keď po takmer rovnakej situácii napodobnil svojho brata. V polovici stretnutia mohli ísť Nitrania do dvojgólového vedenia, Štefanka dostal puk od Tománka pred bránu Trenčína, no osamotený Konráda neprekonal. Naopak, krátko na to sa tešili hostia, v presilovej hre po prihrávke Petrovického nikým nekrytý Melichárek prestrelil Lakosila – 2:2.

V 47. minúte hrala Nitra presilovú hru, po nahodení Mezeiom od modrej čiary sa puk dostal k Lelkešovi a ten strelou z pravého kruhu dostal domácich opäť do vedenia. V 52. minúte musel ísť predčasne pod sprchu Henrich Ručkay za pichnutie súpera hokejkou a v presilovej hre hostia vyrovnali, po chybe v obrane Nitry sa presadil Mikula – 3:3.

Stretnutie pokračovalo predĺžením, v ktorom sa nerozhodlo, a tak prišli na rad samostatné nájazdy. V nich napokon o výhre Trenčína rozhodol Mikula, ktorý ako jediný skóroval.

HK Nitra – Dukla Trenčín 3:4 pp a sn (1:1, 1:1, 1:1 – 0:0, 0:1)

Andrej Kmeč, asistent trénera Nitry: „Škoda, že sme nedokázali herne nadviazať na predchádzajúce dva zápasy. Nedokázali sme využiť presilovky čo bolo rozhodujúce. V nájazdoch sme napokon neuspeli.“

Branislav Jánoš, tréner Trenčína: „Prišli sme do Nitry s tým, že nás čaká ťažký súper, potenciálny v play off. Začali sme veľmi dobre, dali sme gól, potom prevzala iniciatívu Nitra, no vždy sme sa vedeli dostať do zápasu a nepoložili sme sa. Divákom sa zápas musel páčiť, musím mojich hráčov pochváliť za bojovnosť i statočnosť a najmä Konráda za množstvo zlikvidovaných príležitostí domácich.“

Foto: Rastislav Búgel

HK Nitra - Dukla Trenčín 3:4 pp a sn
1
Galéria
HK Nitra - Dukla Trenčín 3:4 pp a sn
38
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM