Hokej

Nitra deklasovala Michalovce: Na východe strelila OSEM gólov, FOTO

Hokejisti Nitry si pripísali ďalšie dôležité víťazstvo. V Michalovciach domácim nedovolili pomýšľať na bodový zisk.

Ilustračný obrázok k článku Nitra deklasovala Michalovce: Na východe strelila OSEM gólov, FOTO
12
Galéria
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Skóre mohol v 3. minúte otvoriť Kukuča, ale Honzík zmaril jeho príležitosť. Do vedenia išli hostia vo svojej prvej presilovke, ktorú po kombinácii s Tvrdoňom a Hrnkom zakončil Buček – 0:1.

O dve minúty sa do početnej výhody dostali aj domáci, ale aj v nej hostia využili spoluprácu Bučeka s Hrnkom, ktorý upravil na 0:2. Keď Hrnka strelou spomedzi kruhov upravil na 0:3, bolo už o víťazovi rozhodnuté.

Nitrianska smršť

Domácim sa hra nedarila ani v druhej tretine, sebavedomí hostia naopak bez problémov kontrolovali svoj náskok, ktorý ešte navýšili. Hrnka v 25. minúte zavŕšil hetrik, keď v presilovke zvýšil na 0:4. Aj ďalšia presilovka hostí znamenala gól, avšak Baláž sa presadil až tesne po návrate Stripaia na ľad.

Hostia boli pri chuti, sľubné šance nepremenili Bajtek a Buček, ale ten pridal v 34. minúte šiesty gól hostí, keď využil prihrávku Nemca – 0:6. Jednu z mnohých chýb Michalovčanov v defenzíve potrestal v 38. minúte Rockwood – 0:7.

Čestné zásahy domácich

V tretej tretine domáci skorigovali výsledok. Pomohla im k tomu aj dvojnásobná presilovka v 47. minúte, v ktorej čisté konto brankára Honzíka zmazal Keränen.

Michalovce skórovali aj v pokračujúcej výhode piatich proti štyrom, keď Regenda presne namieril spoza obrancu – 2:7. Konečnú podobu výsledku dal v 50. minúte Krivošík.

Prečítajte si tiež

HK Dukla Ingema Michalovce – HK Nitra 2:8 (0:3, 0:4, 2:1)

Góly: 47. Keränen (Cameranesi), 48. Regenda (Žitný) – 4. Buček (Tvrdoň, Hrnka), 8. Hrnka (Buček), 16. Hrnka (Tvrdoň, Raskob), 25. Hrnka (Raskob, Tvrdoň, 28. Baláž, 34. Buček (Nemec), 38. Rockwood (Holešinský), 51. Krivošík (Holešinský, Rockwood).

Rozhodovali: T. Orolin, Korba – Hajnik, Šoltés, vylúčení: 8:7 na 2 min., navyše Fournier (Mich.) 10 min. OT + DKZ za nešportové správanie, presilovky: 2:3, oslabenia: 0:1, 650 divákov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Viac správ z nitrianskeho hokeja

5. kolo: HK Dukla Ingema Michalovce - HK Nitra 2:8 po 2. tretine (0:3, 0:4, 2:1)
12
Galéria
Zdroj: TASR/Roman Hanc
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM