Správy

Nitra cintoríny necháva otvorené: Apeluje na ľudí, aby na ne nechodili

Zo zákazu vychádzania nedostala návšteva cintorína počas nastávajúcich sviatkov výnimku. Mesto Nitra vyzýva obyvateľov, aby ostali doma.

Ilustračný obrázok k článku Nitra cintoríny necháva otvorené: Apeluje na ľudí, aby na ne nechodili
Zdroj: TASR

Zákaz vychádzania platí do nedele 1. novembra. Platí to aj pre cintoríny. Výnimkou nie sú ani Sviatok všetkých svätých a Dušičky.

Počas sviatkov je preto potrebné ostať doma, inak riskujete pokutu. Niektoré obce a mestá brány cintorínov zamkli. V Nitre však ostávajú otvorené aj počas víkendu.

„My nechávame cintoríny otvorené, ale apelujeme na ľudí, aby na ne nechodili, pretože stále platí štátom nariadený zákaz vychádzania,“ povedal hovorca mesta Tomáš Holúbek.

„Odporúčame, aby si svojich blízkych zosnulých uctili tichou spomienkou doma, prípadne zapálením virtuálnej sviečky na cintoriny.sk a návštevu cintorínov si odložili na neskôr. Napokon, celý november je ešte dušičkový,“ dodáva hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Na dodržiavanie nariadení upozorňuje aj polícia. „V prípade zistenia ich porušení rieši každý prípad individuálne. Sankcie taktiež zostávajú vo výške ako doposiaľ, v blokovom konaní do 1000 eur a v správnom konaní do 1659 eur (správne konanie rieši UVZ SR a okresné úrady),“ pripomína polícia na sociálnej sieti.

Foto: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM