Správy

Nitra bude mať novú dominantu: Na námestí postavia repliku slávnej Eiffelovky

Zdá sa, že mesto konečne prišlo na spôsob ako vrátiť život na pešiu zónu a námestie. Postavia tam atrakciu, akú nám bude závidieť aj Bratislava.

Ilustračný obrázok k článku Nitra bude mať novú dominantu: Na námestí postavia repliku slávnej Eiffelovky
Zdroj: Dnes24.sk

Nitru už dlhé roky trápi vyľudnené centrum mesta. Po moderných moduloch na sedenie, ktoré vlani pribudli okolo fontány, sa rozhodlo mesto pre radikálnu zmenu. Pozornosť návštevníkov by mala už čoskoro pritiahnuť celkom nová atrakcia.

Prečítajte si tiež

Bude ňou kópia jednej z najslávnejších stavieb sveta – Eiffelova veža. Podľa našich informácií bude stáť priamo na Svätoplukovom námestí.

Replík tejto výnimočnej stavby je po svete niekoľko. Okrem Nitry zatúžili po vlastnej „Eiffelovke“ napríklad aj v Las Vegas, v Mexiku, ale aj v Číne či Rumunsku.

Nitrianska Eiffelovka bude vysoká 136 metrov a dokončená by mala byť v roku 2023. Odhadované náklady sú 3 milióny eur. O dotáciu chce Nitra požiadať Ministerstvo mágie a kúziel SR

Keď sa pozriete do kalendára, zistíte, že je 1. apríl. Táto správa je, samozrejme, iba žartom, a preto ju berte s humorom. Práve ten by v týchto časoch nikomu chýbať nemal.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM