Rastislav Búgel Hokej

Nitra ako na koni: Hokejisti vyhrali aj v treťom zápase

Nitrianskym hokejistom sa podarilo vyhrať aj v treťom zápase v rade. Skvelý Laco neinkasoval ani v druhom stretnutí a stal sa tak silnou oporou bielo-modrých.

Ilustračný obrázok k článku Nitra ako na koni: Hokejisti vyhrali aj v treťom zápase
Zdroj: TASR

Nitra otvorila stav stretnutia

V Trenčíne sa začal hrať tretí štvrťfinálový duel vo výbornej atmosfére. V prvých desiatich minútach sa hra dala typologicky porovnať s tou z oboch úvodných zápasov v Nitre. Najviac zaujala Novákova šanca v 7. minúte, ktorý získal puk po chybe trenčianskej defenzívy. V momente, keď sa chystal zakončovať, zostrelil ho čistým náletom na telo Lelkeš. Ten istý hráč napokon ukázal kúsok svojho umenia v 12.minúte, ale dopomohla mu k tomu defenzíva Dukly, z ktorej si spravil „dobrý deň“. Vo finálnej fáze vycvičil blafákom mladý útočník Nitry ešte aj Nagya a poslal svoj tím do vedenia. Dukla sa snažila následne o vyrovnanie, no Lelkešov teč Bednárovej strely skončil len na ľavej žŕdke Lacovej bránky.

Nervozita narastala

V druhej časti hry sa objavil nárast nervozity, čo malo za následok niekoľko vylúčení. Najskôr si Habšuda vyšliapol na Tománeka a vyslúžil si trest do konca stretnutia, následne však Nitru o veľkú výhodu dlhej presilovky obral oplácanou sekerou do tváre Rusnáka Jokila a pomer síl na ľade sa vyrovnal. Skóre sa však menilo až v 31.minúte. Hamrákovu strelu síce pokryl Nagy, nebol si však istý, kde je puk. Obzrel sa a ten mu napokon prepadol za bránkovú čiaru. Trenčania mali niekoľko dobrých príležitostí na vyrovnanie, ale v tej najväčšej Nemček sám pred Lacom neuspel. V 33.minúte mohol zvýšiť náskok hostí Stümpel, ale taktiež nebol z bezprostrednej blízkosti úspešný. Dukla zlyhávala v gólových príležitostiach, čo bola voda na nitriansky mlyn. Náskok hostí mohol zveľadiť 5 sekúnd pred druhou sirénou aj Novák, ale tento krát v samostatnom nájazde neuspel.

Jednoznačná prevaha Nitry

Ani v tretej časti domáci nenašli ten správny obraz svojej hry a v 44. minúte inkasovali tretí gól, ktorý ich položil. Od modrej sa do puku oprel Nádašdi a prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste. Dukla darovala súperovi aj presilovú hru o dvoch hráčov, ktorú rovnakým spôsobom využil v 49.minúte König. Zápas sa dohrával a napriek tomu, že domáci bojovali, v treťom dueli im nebolo súdené streliť gól. Nitra sa tak ujala vedenia v štvrťfinálovej sérii už 3:0 na zápasy.

Róbert Kaláber, tréner Trenčína: „Chceli sme konečne nad Nitrou vyhrať, no odhodlanie zostalo zrejme v kabíne. Hrali sme veľmi zle. Začali sme bez nasadenia a ponúkli sme súperovi veľa priestoru. Bohužiaľ, Nitra bola lepším mužstvom a zaslúžene vyhrala.“

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: „Prišli sme do Trenčína s cieľom, že chceme zachytiť tlak domácich. Očakávali sme, že sa budú tlačiť pred našu bránku a tomu sme podriadili aj našu taktiku. Zápasu pomohol gól Lukáša Nováka, ktorý premenil samostatný nájazd. Síce bola hra vyrovnaná, duel sme mohli rozhodnúť už aj skôr. Mám však pocit, že domáci už za stavu 0:3 trošku rezignovali a šetrili sa na štvrtý zápas.“

Trenčín - Nitra 0:4
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM