Správy

Nič nenechali na náhodu: Radnica pokračuje v dezinfekcii verejných priestranstiev

V boji proti koronavírusu pokračovalo mesto Nitra aj počas uplynulého mesiaca. Niektoré verejné miesta dezinfikovali aj viackrát za sebou.

Ilustračný obrázok k článku Nič nenechali na náhodu: Radnica pokračuje v dezinfekcii verejných priestranstiev
4
Galéria
Zdroj: TASR

V čase uvoľňovania opatrení mesto pokračuje v dezinfekcii verejných priestranstiev. "Musíme brať do úvahy väčšiu koncentráciu ľudí, preto považujeme dezinfikovanie verejných priestorov aj v tomto období za mimoriadne dôležité,“ uviedol hovorca mesta Tomáš Holúbek.

„Niekoľkonásobnou, na vytipovaných miestach aj štyrikrát opakovanou dezinfekciou, prešli všetky verejné miesta, na ktorých je zvýšený pohyb ľudí,“ ubezpečuje mesto Nitra.

„Aj v uplynulom mesiaci sa dezinfikovalo 45 frekventovaných zastávok a nástupných plôch mestskej autobusovej dopravy a tiež lavičky a smetné koše na zastávkach mestskej dopravy,“ informuje radnica na svojom webe.

Dezinfekciou prešli aj atrakcie na detských ihriskách v mestskom parku na Sihoti, na Borine na Klokočine a na predmostí. „Dezinfekčnou očistou prešla cyklotrasa, deväť domov smútku, ako aj múrik pri VÚB banke,“ vymenúva hovorca mesta.

Dezinfikované boli podľa radnice aj lavičky a zábradlia na Svätoplukovom a Župnom námestí, na pešej zóne, pri Okresnom úrade, parčík na Piaristickej ulici, Farskej ulici a na Vŕšku, tiež okolie fontány pri Krajskom súde, lavičky v Brezovom háji, priestory medzibloku na Nábreží mládeže, okolie ZŠ Topoľová spolu s ihriskom, lavičky na Kremnickej ulici, ako aj detské ihrisko na Nedbalovej ulici.

„Dezinfekcie sa vykonávali pracovníci Strediska mestských služieb Nitra v pravidelných intervaloch v neskorých večerných a nočných hodinách,“dodal hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Dezinfekcia autobusov MHD v Nitre
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM