Správy

Nezabudni na mňa v aute: Polícia rozbehla akciu aj v Nitre, FOTO

S príchodom horúcich dní policajti opäť pripomínajú vodičom, aby nenechávali v autách svoje malé deti alebo domácich miláčikov.

Ilustračný obrázok k článku Nezabudni na mňa v aute: Polícia rozbehla akciu aj v Nitre, FOTO
7
Galéria

Polícia sa každoročne stretáva s prípadmi, kedy rodičia svojou nepozornosťou a hektickým spôsobom života zabúdajú na to najcennejšie. Preto opätovne spustili kampaň „Nezabudni na mňa v aute“. Týka sa malých detí aj zvierat.

Prvý prípad zaznamenali preventistky v Nitre počas roznášania informačných letákov k akcii „Auto nie je výklad“. V jednom z áut odstavených na parkovisku ostal zatvorený pes.

„Ponechanie psa bez dozoru vo vozidle, ktoré nie je na tento účel prispôsobené je veľkým rizikom. Vozidlá určené na prevoz živých zvierat musia mať dokonale zabezpečené vetranie, čiže vždy prístup čerstvého vzduchu a odvádzanie nadmernej vlhkosti a tepla z vozidla. Aj napriek tomu je potrebné zabezpečiť zvieraťu časté venčenie a dostatočný príjem tekutín,“ pripomína polícia.

Zároveň upozorňujú, že ponechanie zvieraťa v rozhorúčenom aute sa môže riešiť v rovine priestupku vo veterinárnej oblasti, za ktorý hrozí fyzickej osobe pokuta až do výšky 1 000 eur.

„Za určitých okolností môže mať skutok aj trestnoprávnu dohru v podobe trestného činu týrania zvierat, za ktorý hrozí trest odňatia slobody až na dva roky, v závažnejších prípadoch až päť rokov,“ dodáva polícia.

Trestnoprávnu dohru môže mať aj ponechanie dieťaťa v aute. V takýchto prípadoch môže ísť podľa polície o trestný čin opustenia dieťaťa, ktoré si nevie pomôcť samo, kde hrozí jeden až päť rokov väzenia, pri deťoch mladších ako šesť rokov až 10-ročné väzenie.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Nezabudni na mňa v aute: Polícia rozbehla akciu aj v Nitre, FOTO
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM