Krimi

Neváhali ani sekundu: Policajní hrdinovia zachránili život neznámemu mužovi

Pomáhať a chrániť. Heslo slovenskej polície do bodky splnila dvojica policajtov z Mojmíroviec. Neváhali a s vypätím síl zachránili život.

Ilustračný obrázok k článku Neváhali ani sekundu: Policajní hrdinovia zachránili život neznámemu mužovi
Zdroj: Polícia SR - Nitriansky kraj

„Keď sme dostali ďakovný list, že náš kolega práp. Roman Hromádka spolu so svojim parťákom stržm. Martinom Hoppanom (obaja z Obvodného oddelenia Policajného zboru v Mojmírovciach) zachránili život, volali sme im. Roman hneď zareagoval, že to nechce rozoberať a je rád, že sa všetko na dobré obrátilo, ešte teraz sa mu vraj trasú ruky. Kto pozná tohto akčného policajta vie, že zaňho hovoria činy a nie slová. Aj tak sme ich dostali pred objektív nášho fotoaparátu,“ informuje polícia.

Dvojica policajtov spozorovala v Ivanke pri Nitre v nočných hodinách na ceste ležiacu osobu. Muž nereagoval a policajti zistili, že nedýcha.

Nezaváhali ani na sekundu a pristúpili k poskytnutiu neodkladnej prvej pomoci. Vytiahli zapadnutý jazyk a poskytli masáž srdca.

„Nahmatanie slabého tepu bolo signálom, že sú na dobrej ceste. Následne muža odovzdali do rúk zdravotníkov, ktorí sa hneď vyjadrili, že kombinácia zdravotných komplikácií mohla spôsobiť smrť,“ opisuje zásah polícia.

Dvaja policajti v teréne v tom však neboli sami. „Na tejto mimoriadne náročnej záchrane života mali svoj podiel aj operační dôstojníci npor. Milan Zúzik a npor. Marek Čanaky, ktorí s nasadením komunikovali s hliadkou a privolali a urgovali záchranku. Zachraňujúci policajti sa vyjadrili, že sú to tí, čo vždy pomôžu a povzbudia, aj keď len cez telefóny a vysielačky,“ dodávajú muži zákona prostredníctvom sociálnej siete.

Zaujímavosťou je, že Roman Hromádka bol už v roku 2014 ocenený Pamätnou medailou Ministra vnútra SR I. stupňa za záchranu života. „Vtedy poskytoval prvú pomoc pri dopravnej nehode a zachránil život mladého človeka. A viackrát ho ocenili za pomoc pri záchrane života aj jeho priami nadriadení,“ informuje polícia.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM