Rastislav Búgel Kultúra

Netradičné vábenie návštevníkov: Mesto láka turistov na jahody...

Vôňou a chuťou jahôd chce Nitrianska organizácia cestovného ruchu (NOCR) prilákať turistov do mesta pod Zoborom. V máji a júni tohto roka pripravuje projekt Nitra s chuťou jahôd.

Ilustračný obrázok k článku Netradičné vábenie návštevníkov: Mesto láka turistov na jahody...
Zdroj: Dnes24.sk

Pobytové balíčky Jahodová Nitra sú určené pre každého, kto má rád netradičný relax, uviedla Dana Póčiková z NOCR. Návštevníci ich môžu absolvovať počas piatich víkendov od 17. mája do 16. júna. Okrem sprevádzania po Hornom a Dolnom meste pripravili organizátori Jahodovú tanečnú párty a scénické prehliadky Nitrianskeho hradu. Pre milovníkov vína je určený Festival ružového vína a jahôd.

Jahody a aj strašidlá

Predstavením Koľko jahôd rastie v mori? potešia najmä deti herci Starého divadla Karola Spišáka. V rámci osláv Medzinárodného dňa detí sa malí Nitrania, ale aj návštevníci mesta, pokúsia v Mestskom parku na Sihoti vytvoriť rekord vo výrobe najväčšej jahodovej cukrovej vaty. „V rámci jahodového pobytu ponúkneme návštevu Kaštieľa Mojmírovce, kde už budú čakať mojmírovské strašidlá,“ uviedla Póčiková. Súčasťou pobytu v Nitre je hotelové ubytovanie s raňajkami a ponukou jahodového obedového menu.

Jahodová Nitra
2
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM