Krimi

Nešťastie na R1 za Nitrou: Na cestu vbehli dvaja psi, jedného zrazilo auto

Na rýchlostnej ceste usmrtilo neznáme auto psa. Vystrašenú sučku Molly, ktorá okolo zrazeného psíka pobehovala, sa podarilo odchytiť.

Ilustračný obrázok k článku Nešťastie na R1 za Nitrou: Na cestu vbehli dvaja psi, jedného zrazilo auto
Zdroj: Útulok Nitra

Útek troch psov z domova sa žiaľ, pre jedného z nich skončil tragicky. O prípade, ktorý sa stal v utorok 22. novembra informoval Útulok Nitra na sociálnej sieti.

Psov najskôr videli vodiči behať po poli pri Novom Cabaji. Neskôr sa však zrejme rozdelili. Ako prvú sa podarilo majiteľke nájsť sučku. Dvaja psi sa nanešťastie zatúlali až na rýchlostnú cestu R1.

Prečítajte si tiež

Kolízia na R1

Dvojicu psov nahlásila Útulku v Nitre vodička za výjazdom Nitra-juh v smere na Trnavu.

„Za týmto výjazdom rýchlostná cesta výrazne výškovo stúpa a s pravotočivou zákrutou je značne neprehľadná. Ihneď sme sa spojili so správcom R1 Pribina, ktorý informáciu potvrdil. Zároveň nás požiadal o pomoc a odchyt psov, nakoľko hrozila kolízia zvierat s prichádzajúcimi autami s možnosťou dopravnej nehody,“ uvádza útulok.

Okrem pracovníka útulku, na miesto smerovala aj diaľničná hliadka. „Napriek tomu, že sme boli na mieste v priebehu siedmich minút, zachrániť väčšieho psa sa nám už nepodarilo. Tesne pred príjazdom ho zrazilo a usmrtilo neznáme auto. Druhá, sučka Molly vystrašene pobehovala okolo zrazeného psíka a vybiehala do jazdného pruhu. Po vystúpení z auta som ju hneď privolal k sebe. Našťastie sa dala bez problémov odchytiť a naložiť do auta,“ konštatuje pracovník útulku.

Oznámili im smutnú správu

V tom čase už na rýchlostnú cestu smerovali aj majitelia psov. Žiaľ, okrem šťastnej správy, že je Molly odchytená a v bezpečí, im museli oznámiť aj smutnú správu o druhom psíkovi.

„Následne si majitelia prevzali sučku Molly a boli vziať aj zrazeného psíka Nika u správcu R1 Pribina,“ dodáva útulok.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM