Rastislav Búgel Správy

Neprejazdné železničné priecestia a dopravné zápchy: Vieme, čo spôsobilo kolaps dopravy!

Začiatok pracovného týždňa bol v čase, keď sa väčšina ľudí vracia domov z roboty pre vodičov nepríjemný. Malá nehoda spôsobila poriadne problémy na nitrianskych cestách.

Ilustračný obrázok k článku Neprejazdné železničné priecestia a dopravné zápchy: Vieme, čo spôsobilo kolaps dopravy!
Zdroj: Dnes24.sk

V pondelok 19.októbra mali všetci vodiči prechádzajúci cez mesto v poobedných hodinách o starosť postarané. Vrásky na tvári im vytvorili zápchy, ktoré sa tvorili od železničných priecestí.

Problém s dodávkou elektriny

„Išiel som cez mesto a bolo to niečo strašné. Radšej som auto odparkoval na najbližšom parkovisku a išiel som si nakúpiť. Žena vak také šťastie nemala a poriadnu dobu sa načakala v aute pri železničnom priecestí pred pekárňami,“ povedal nám svoje zážitky z nepríjemnej situácie vodič Ivan.

Problémom boli práve závory na železničných priecestiach. Tie boli spustené a svetlá signalizovali prechádzajúci vlak. Ten však nechodil a nechodil.

„Na strane Železníc Slovenskej republiky, Bratislava (ŽSR) nedošlo k žiadnej poruche. V tomto prípade ide o dôsledok poruchy dodávky elektrickej energie od dodávateľa,“ informuje Ľubomír Mitas zo Železníc Slovenskej republiky.

Dopravu riadili policajti

Situáciu museli hodnú chvíľu riešiť aj nitrianski policajti, ktorí sa snažili sprístupniť železničné priecestia tak, aby cez ne mohli prechádzať autá stojace v kolónach. „Polícia bola o probléme informovaná. V dôvodu vzniknutej situácie bola obchádzka cez Čermánsky most aj cez Hollého ulicu. Na kritických miestach dopravu riadili policajti,“ prezradila nitrianska krajská policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

Porucha transformačnej stanice

„V meste to bolo poriadne kritické. Ja som si počkal v zápche vyše hodiny,“ povedal mladý šofér Peter (19). Za pravdu mu dávajú aj v Západoslovenskej energetike. „Potvrdzujem, že išlo o výpadok ale v cudzej distribučnej transformačnej stanici v Nitre (ktorá nie je v majetku Západoslovenskej distribučnej), z dôvodu zatečenia a následného skratu. Poruchu odstránili pracovníci ZSD na základe objednávky vlastníka distribučnej transformačnej stanice – spoločnosti Pražská, s.r.o.,“ informuje o dôvodoch problému Michaela Dobošová, hovorkyňa Západoslovenskej energetiky. Ako upresnila, porucha trvala poriadnu dobu. Konkrétne sa jednalo o čas medzi 15.57 hodinou a 19.40 hodinou.

FOTO: Neprejazdné železničné priecestia a dopravné zápchy
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM