Správy

Neobyčajný zážitok v Nitre: Sledovať môžete kŕmenie obrovských HADOV aj krokodíla!

Blíži sa čas kŕmenia. V nitrianskom univerzitnom viváriu môžete bližšie spoznať vzácne, exotické druhy zvierat.

Ilustračný obrázok k článku Neobyčajný zážitok v Nitre: Sledovať môžete kŕmenie obrovských HADOV aj krokodíla!
13
Galéria

Vivárium SPU v Nitre privíta návštevníkov aj posledný januárový víkend. Obdivovať budete môcť exotické zvieratá, o ktoré sa vo viváriu starajú.

Nevšedný zážitok ponúka práve víkendové komentované kŕmenie s výkladom. Vďaka nemu sa dozviete zaujímavosti aj o kajmanke dravej, ktorá dostala meno Alenka, či o samici vzácneho krokodíla filipínskeho, ktorú volajú Noe.

Obdivu verejnosti sa teší aj samec leguána zeleného Jack či stálica univerzitného múzea, korytnačka Vinco.

Prečítajte si tiež

Komentované kŕmenie

„Aj tento týždeň na Vás nedočkavo čakajú naše zvieratká. Medzi nimi aj naša takmer štvormetrová samica pytóna tmavého menom Granita, ktorá bola trefne pomenovaná po svojom netypickom sfarbení,“ uvádza Vivárium SPU Nitra.

Prísť si pozrieť kŕmenie hadov a dozvedieť sa niečo viac o týchto fascinujúcich živočíšnych druhoch môžete v sobotu 28. januára od 10.00 hodiny.

O 11.00 príde na rad kŕmenie korytnačiek. Komentované kŕmenie pokračuje aj v nedeľu. Ako prvé prídu na rad o 10.00 hodine korytnačky a o 11.00 môžete sledovať kŕmenie krokodíla.

Záchrana zvierat

Univerzitné vivárium vzniklo ako multifunkčné pracovisko Botanickej záhrady SPU v októbri 2001. Jeho hlavnou úlohou je zabezpečenie ochrany chránených druhov plazov, zabezpečenie dočasného umiestnenia chránených druhov plazov zaistených štátnymi orgánmi i rehabilitácia zhabaných a zaistených druhov plazov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Univerzitné vivárium v Nitre
13
Galéria

Dnešné komentované kŕmenie si po dlhej dobe užila aj Alenka 🐢 Naša kajmanka dravá si pochutnala na kuracích žalúdkoch 🍗🍗🍗

Posted by Vivárium SPU Nitra on Saturday, January 21, 2023
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM