Hokej

Nemecký pohár sa blíži: Nitra bude mať v reprezentácii ŠTVORNÁSOBNÉ zastúpenie!

Slovenská hokejová reprezentácia zverejnila nomináciu na Nemecký pohár. Zostava potešila aj fanúšikov Nitry.

Ilustračný obrázok k článku Nemecký pohár sa blíži: Nitra bude mať v reprezentácii ŠTVORNÁSOBNÉ zastúpenie!
Zdroj: Rastislav Búgel

Vedenie slovenskej hokejovej reprezentácie nominovalo na novembrový turnaj Nemecký pohár aj štyroch nováčikov. O premiérový štart v najcennejšom drese zabojujú brankár Filip Belányi, obranca Dávid Mudrák, útočník Samuel Takáč i sedemnásťročný Filip Mešár.

Podujatie je na programe od 11. do 14. novembra v Krefelde.

Mešár je po Šimonovi Nemcovi a Jurajovi Slafkovskom tretí hráč ročníka 2004 so šancou ukázať sa v seniorskej reprezentácii. Ešte ako 16-ročný odohral uplynulý svetový šampionát hráčov do 20 rokov v Kanade. Jeho dvaja rovesníci následne dostali priestor vo výberoch trénera Craiga Ramsayho v aprílových prípravných dueloch i na majstrovstvách sveta v Rige.

Talentovaný ročník

„Filipov čas nastal. Je ďalší hráč z talentovaného ročníka 2004. Sme radi, že sa mu darí v klube. Chceme ho trošku motivovať a posunúť ďalej. Budeme zvedaví, ako sa ukáže v seniorskej reprezentácii,“ povedal pre hockeyslovakia.sk generálny manažér reprezentácie Miroslav Šatan.

Hráči sa zídu na zraze v pondelok 8. novembra v Bratislave. Po dvojdňovom tréningovom cykle odletia do Krefeldu, kde nastúpia postupne proti Švajčiarsku, Olympijskému výberu Ruska a domácemu Nemecku.

Prečítajte si tiež

„Najdôležitejšie je, že opäť môžeme hrať. Od hráčov vždy vyžadujeme, aby hrali ako tím, čo nie je ľahké, keď nominujete veľkú skupinu hráčov s nováčikmi, ktorá sa zíde na krátky čas. Musíme však tvrdo bojovať a hrať rýchlo. Potom budeme schopní produkovať ofenzívny hokej. Naši súperi majú dobré mužstvá. Všetci hrajú fyzický hokej. Švajčiari dokážu vyvinúť veľkú rýchlosť, Rusi sú vždy talentovaní a šikovní. Bude to ťažké, ale chceme vidieť náš tím hrať so sebavedomím a oduševnením. Chceme, aby ukázal, že je pripravený hrať na vysokej úrovni,“ povedal tréner Craig Ramsay.

S nitrianskym zastúpením

„Snažíme sa dať chalanom šancu a chceme, aby každý pochopil, že sa nespoliehame stále len na tých istých hráčov a ani to nechcem robiť. V tomto prípade sme potrebovali vyskúšať zopár mladých hráčov, zavolať aj skúsenejších a vytvoriť dobrý mix spoluhráčov, z ktorých môžeme vytvoriť tím, ktorý bude mať rýchlosť a bude tvrdo bojovať,“ dodal Ramsay.

Nominácia potešila priaznivcov nitrianskeho hokeja. V zverejnenej zostave totiž nájdeme rovno štyri mená pôsobiace v klube pod Zoborom.

Brankári: Filip Belányi (HC 05 Banská Bystrica, štarty v reprezentácii: 0/góly: 0), Matej Tomek (HC Kometa Brno, 1/0)

Obrancovia: Martin Bučko (HC Motor České Budějovice/ČR, 12/1), Peter Čerešňák (HC Plzeň/ČR, 83/8), Daniel Gachulinec (HC Slovan Bratislava, 15/0), Michal Ivan (Bílí Tygři Liberec/ČR, 4/0), Samuel Kňažko (TPS Turku/Fín., 19/0), Patrik Koch (HC Vítkovice Ridera/ČR, 33/0), Dávid Mudrák (HK Dukla Ingema Michalovce, 0/0), Martin Vitaloš (HK Nitra, 3/0)

Útočníci: Samuel Buček (HK Nitra, 11/3), Marko Daňo (HC Oceláři Třinec/ČR, 39/6), Dávid Gríger (HC Bílí Tygři Liberec/ČR, 8/1), Adrián Holešinský (HK Nitra, 11/2), Miloš Kelemen (BK Mladá Boleslav/ČR, 7/1), Andrej Kollár (HC Kometa Brno/ČR, 27/7), Michal Krištof (HC Kometa Brno/ČR, 45/6), Filip Krivošík (HK Nitra, 7/3), Filip Mešár (HK Poprad, 0/0), Pavol Regenda (HK Dukla Ingema Michalovce, 4/0), Miloš Roman (HC Oceláři Třinec/ČR, 13/3), Samuel Takáč (HC Slovan Bratislava, 0/0)

Program Nemeckého pohára:

  • štvrtok 11. novembra: 16.15 Slovensko – Švajčiarsko, 19.45 Nemecko – OV Ruska
  • sobota 13. novembra: 14.30 Nemecko – Švajčiarsko, 18.00 OV Ruska – Slovensko
  • nedeľa 14. novembra: 11.00 Švajčiarsko – OV Ruska, 14.30 Nemecko – Slovensko

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM