Webnoviny - Krimi

Nehoda nitrianskeho pretekára. Zranených už operovali

Všetci štyria pacienti, ktorých hospitalizovali vo Fakultnej nemocnici v Trenčíne po sobotňajšej tragickej havárii auta na pretekoch Podjavorinský okruh v Novom Meste nad Váhom, sú v stabilizovanom stave.

Potvrdila to námestníčka riaditeľa nemocnice Terézia Drobná.

„Už sú po operáciách, jednému pacientovi ešte musia zoperovať lakeť,“ uviedla Drobná. Podľa jej slov mali títo zrazení ľudia najmä otvorené zlomeniny nôh.

Pôvodne do nemocnice previezli aj 13-ročné dieťa, ktoré však už v sobotu prepustili. Medzi hospitalizovanými je 42-ročný muž, 36-ročná žena a dve dievčatá vo veku deväť a 12 rokov.

Nehoda na sobotňajších automobilových pretekoch v Novom Meste nad Váhom si vyžiadala dve obete.

Organizátor pretekov v nedeľu vypovedá na polícii. **„Je mi veľmi ľúto tých ľudí. O udalosti ale nemôžem hovoriť, je predmetom vyšetrovania,“ **povedal Peter Baláž z Classic Club Hlohovec.

Špeciálne upravené vozidlo BMW, ktoré riadil 54-ročný František z okresu Nitra, z doteraz nezistených príčin po prejdení ľavotočivej zákruty zišlo vpravo mimo cesty a narazilo do prizerajúcich sa divákov.

Pri náraze na mieste zahynula 37-ročná Adriana z Nového Mesta nad Váhom, ktorá bola tehotná. Po prevoze vrtuľníkom podľahol zraneniam v Detskej fakultnej nemocnici v Bratislave na Kramároch 10-ročný chlapec z Hriňovej.

Okrem dvoch obetí náraz auta zranil aj ďalšie tri deti vo veku 13, 9 a 12 rokov a dve dospelé osoby. Policajná vyšetrovateľka z Nového Mesta nad Váhom už v prípade začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

Zatiaľ však stíhanie vedie vo veci, teda nie voči konkrétnemu človeku. **„Až ďalšie vyšetrovanie ukáže, kto bude obvinený, a za aký trestný čin,“ **uviedla trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Za spomínaný trestný čin je trestná sadzba štyri až 10 rokov väzenia. Zločin verejného ohrozenia je závažnejší skutok, než prečin usmrtenia, podľa ktorého pôvodne zvažovali viesť trestné stíhanie.

Polícia po nehode zaistila špeciálne upravené vozidlo BMW, ktoré narazilo do divákov, pôjde na expertízu. Znalci urobia aj posudky z oblasti zdravotníctva a cestnej dopravy.

Pohľad analytika

[blockquote]Au­tomobilové preteky v obývaných oblastiach, pri ktorých vozidlá dosahujú výrazne vyššie rýchlosti ako je na takých miestach obvyklé v bežnej premávke, by mali mať prísne bezpečnostné opatrenia.

„Diváci by mali byť za plotom, ktorý nemôžu prekonať a dostať sa do potenciálne nebezpečných miest,“ uviedol dopravný analytik Jozef Drahovský.

Drahovský detaily sobotňajšej nehody nepozná, ale podľa jeho slov by divákov od trate nemala deliť len páska, ale plot alebo iná fyzická zábrana.

V prípade, že by aj plot niektorí z nich preliezli, malo by nasledovať ďalšie opatrenie.// „Organizátori by mali preteky okamžite prerušiť a zabezpečiť, aby sa v blízkosti trate nikto nenachádzal,“// myslí si Drahovský.

V prípade, že nie je možné zabezpečiť trať v obývanej zóne plotom, nemali by sa podľa Drahovského preteky v meste uskutočniť.

„Diváci musia byť v husto obývaných zónach fyzicky oddelení od miest, kadiaľ jazdia vysokou rýchlosťou závodné autá. Ak to nie je možné, tak by sa preteky nemali na takých miestach konať,“ tvrdí Drahovský.

Podľa jeho slov je potom podstatne jednoduchšie, a najmä bezpečnejšie, zorganizovať podujatie mimo mesta.[/blockquote]

Pri letisku našli obeseného mladíka. [link=http://www­.nitra24.sk/clan­ky?extend.139711_Hroz­ny-nalez-pri-letisku:-Na-lane-visel-obeseny-mladik-(%E2%80%A031)]Viac sa dočítate TU![/link] Mladá vodička šoférovala na mol opitá. [link=http://www­.nitra24.sk/clan­ky?extend.139864_Vo­dicka-(19)-s-1,58-promile?-S-autom-sa-tackala-po-ulici!]Viac informácií nájdete TU![/link]

Nitra24.sk/web­noviny Foto:

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM