Správy

Nehoda na Silvestra? TAKTO bude otvorená pohotovosť v Nitre

Bujará silvestrovská zábava sa neraz končí na pohotovosti či urgentnom príjme. Pozrite si, ako budú tieto pohotovostné služby otvorené na prelome rokov.

Ilustračný obrázok k článku Nehoda na Silvestra? TAKTO bude otvorená pohotovosť v Nitre
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Pohotovosť sa v Nitre nachádza na Špitálskej ulici 13 (budova polikliniky). V piatok 31. decembra bude službukonajúci lekár ordinovať od 16.00 do 22.00 hodiny, počas víkendu 1. a 2. januára od 7.00 do 22.00 hodiny.

Nezabudnite, že za ošetrenie sa zo zákona platí poplatok 2 eurá priamo na pohotovosti.

Pohotovosť by ste mali využiť napríklad pri horúčkach, bolestiach, alergických reakciách, závratoch, malých rankách či iných ochoreniach, ktoré priamo neohrozujú život.

Kedy ísť na „urgent“?

Urgentné príjmy v nemocniciach sú zriadené pre prípady život ohrozujúcich stavov. Teda aj pre vážnejšie úrazy či intoxikáciu alkoholom.

V nitrianskej nemocnici pacientov vybavuje Chirurgická ambulancia ústavnej pohotovostnej služby (ÚPS) a Traumatologická ambulancia ústavnej pohotovostnej služby a Oddelenie interného urgentného príjmu.

Oddelenie interného urgentného príjmu nájdete na prízemí nového liečebného pavilónu oproti chirurgii. Tu riešia stavy pri strate vedomia, alergických reakciách, intoxikáciách – otravách (alkoholom, hubami, chemickými prostriedkami…), silných bolestiach v hrudníku, ale aj pri podozrení na infarkt.

Pri zlomeninách, popáleninách, väčšom krvácaní či pri silných bolestiach v bruchu vás ošetria v Chirurgickej a traumatologickej ambulancii ústavnej pohotovostnej služby, ktorá sa nachádza na prízemí v priestoroch chirurgicko-traumatologickej budovy.

Prečítajte si tiež

Poplatok 10 eur

„Ak navštívite oddelenie urgentného príjmu s menšími zdravotnými ťažkosťami, napríklad s nádchou či horúčkou, zaplatíte 10 eur,“ pripomína Fakultná nemocnica v Nitre.

„Pokiaľ bude pacient odporučený na URGENT do nemocnice z POHOTOVOSTNEJ ambulancie v poliklinike a bude vyšetrený do dvoch hodín, zaplatí poplatok dve eurá,“ stojí na stránke nemocnice.

Pokiaľ si pacientov stav vyžaduje hospitalizáciu, je od poplatku oslobodený. Poplatok neplatia ani tehotné ženy.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM