Monika Földešiová Rôzne

Nedostatky v nitrianskych jedálňach

Kontrola stravovania v jedálňach v základných školách (ZŠ) a materských školách (MŠ) v Nitre odhalila nedostatky v piatich z 15 kontrolovaných subjektov.

Útvar hlavného kontrolóra preveril kvalitu jedál i podmienky ich prípravy. „Kontroly boli zamerané na dodržiavanie materiálno-spotrebných noriem pri príprave jedál v školských jedálňach, dodržiavanie potravinového sortimentu a množstva normovaných druhov potravín podľa vekových kategórií, výťažnosť pokrmov a jedál po tepelnom spracovaní,“ uviedol hlavný kontrolór František Halmo.
Kontroly v školských jedálňach odhalili potraviny po záruke, ale i jedlá, ktoré nespĺňali požadované energetické hodnoty. „Sirup po dátume spotreby sa nachádzal v jedálni pri ZŠ Topoľová. V čase kontroly tu bolo tiež zistené, že v mesiaci október 2011 nebola splnená výživová energetická hodnota podávaných pokrmov. V novembri 2011 neboli splnené výživové hodnoty jedál v zariadení školského stravovania pri MŠ Piaristická ulica a MŠ Mostná ulica,“ uvádza sa v kontrolnej správe. V jednom prípade kontrola odhalila nižšiu hmotnosť hotového jedla a v dvoch prípadoch nemali pracovníčky školskej jedálne povinnú pokrývku vlasov. Ako sa uvádza v kontrolnej správe, vo všetkých prípadoch boli prijaté opatrenia na odstránenie zistených nedostatkov. Povinnosť vykonať nápravu bola uložená školským jedálňam pri MŠ Platanová, Piaristická a Mostná ulica a ZŠ Topoľová a Škultétyho ulica.

TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM