Monika Földešiová Rôzne

(Ne)vyriešená Bohúňova

V priebehu takmer 4 týždňov sa Bohúňova stala akýmsi bojiskom, na ktorom sa proti sebe postavili obyvatelia Bohúňovej ulice a obyvatelia ulíc priľahlých. Mesto preto zvolalo spoločné stretnutie.

Včera v popoludňajších hodinách sa stretli kompetentné úrady so zástupcami obyvateľov z Bohúňovej ulice na spoločnom stretnutí, aby prerokovali situáciu na nitrianskej miestnej komunikácii, ktorá vyvolala vlnu nevôle. Prizvaní preto boli aj sťažujúci sa obyvatelia, tí doručili na Útvar hlavného kontrolóra MsÚ v Nitre tri petície, ktorým predchádzali aj mailové sťažnosti.

Počas cca dvojhodinovej diskusii dostal slovo každý z prítomných a po viacerých argumentoch aj zo strany „poškodených“ došli úrady k rozhodnutiu, že tabule zakazujúce vjazd všetkým motorových vozidlám s dodatkovou tabuľou „okrem dopravnej obsluhy“ (ODO) z Levicekej cesty na Bohúňovu zostanú.

Nakoľko sa však nedajú odignorovať sťažnosti a vzniknuté petície obyvateľov priľahlých miestnych komunikácií, bude sa musieť ich situácia riešiť. Jednou z možností je vydať obyvateľom žijúcim v blízkosti Bohúňovej akési výnimky, na základe ktorých by mohli využívať Bohúňovu ulicu v smere z Levickej cesty. Presné podmienky, na základe ktorých by im boli vydané, však známe ešte nie sú.

Mesto Nitra okrem toho požiada Prezídium Policajného zboru SR o definíciu dodatkovej tabule ODO a vysvetlenie, či platí pre celý úsek cesty (v tomto prípade Bohúňovej ulice, pozn. red. ), alebo len po prvú križovatku ciest, t.j. Bohúňova – Pod Vinohradmi. Následne na to sa opäť všetci zástupcovia jednotlivých orgánov i obyvateľov stretnú a rozhodnú o ďalšom smerovaní tohto problému.

Súvisiace články: [link=http://www­.nitra24.sk/clan­ky?extend.125868_Po­zor!-Na-Bohunovej-mozna-pokuta!]Pozor! Na Bohúňovej možná pokuta![/link] [link=http://www­.nitra24.sk/clan­ky?extend.126415_Na-Bohunovej-vyhraty-boj,–nie-vsak-vojna]Na Bohúňovej vyhratý boj, nie však vojna[/link]

bohunova
13
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM