Kultúra

Nazrite do zákulisia: Divadlo Andreja Bagara sa opäť otvorí zvedavcom

Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre už po druhýkrát otvorí svoje zákulisie verejnosti.

Ilustračný obrázok k článku Nazrite do zákulisia: Divadlo Andreja Bagara sa opäť otvorí zvedavcom
Foto: Rastislav Búgel

Opäť ponúkne svojim divákom možnosť stretnúť sa s hercami a dozvedieť sa o nich i divadle o čosi viac ako pri bežnom predstavení.

Podujatie s názvom Večer v zákulisí zorganizovalo DAB po prvýkrát vlani koncom októbra, keď návštevníci mohli súťažiť v divadelnom kvíze a vypočuť si pesničky v podaní divadelnej retro kapely Živica.

S najmladšou herečkou

Druhý Večer v zákulisí ponúkne vo štvrtok 23. januára o 18.30 h poéziu, herecké spomienky a priblíži aj proces vzniku novej inscenácie.

Na podujatí sa predstaví najmladšia herečka súboru Nikolett Dékány so svojou ‚slam poetry‘. Ďalším hosťom bude Žofia Martišová, ktorá je najstaršou herečkou v pripravovanej inscenácii Dom, ktorá čerpá z pôvodnej hry Frederica Garciu Lorcu Dom Bernardy Alby.

Zaujímavosti ako na dlani

„Diskutovať budeme o pripravovanej inscenácii a vrátime sa aj do roku 1979, keď vznikla ikonická inscenácia Jozefa Bednárika Dom Bernardy Alby,“ uviedla projektová manažérka DAB Slávka Civáňová.

Súčasťou programu bude aj krátka ukážka inscenácie Dom so spevom Janis Joplin.

„Návštevníci sa dozvedia aj to, aké to je skúšať inscenáciu s takou legendárnou predchodkyňou, čo do textu pridala dramatička Anna Saavedra, ako sa súčasná hra odlišuje od originálu i to, aké to je skúšať tú istú hru po druhý raz,"dodala Civáňová.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nitry a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM