Rastislav Búgel Futbal

Návrat na trénerský post: Nitru bude viesť Vukušič

Hádanka je rozlúštená. Na trénerskú lavičku Nitry sa po necelých dvoch mesiacoch vracia Jozef Vukušič. Jeho úloha je jasná - zachrániť Nitru v Corgoň lige.

Ilustračný obrázok k článku Návrat na trénerský post: Nitru bude viesť Vukušič
Zdroj: TASR

Zdá sa , že Nitrianskemu futbalu svitá na lepšie časy. Po valnom zhromaždení majoritných akcionárov , ktoré sa konalo 10. januára a rozhodlo o tom , že futbalový klub s pod Zobora bude s pomocou mesta ďalej pokračovať vo svojej činnosti , našlo vedenie klubu hlavného trénera pre A-tým – do Nitry sa po necelých 2 mesiacoch vracia Jozef Vukušič.

Nepresvedčivé výkony

Košický rodák Vukušič prišiel do aktuálne predposledného týmu Corgoň ligy po 15. kole kedy vystriedal pri kormidle Ladislava Jurkemika. Premierový zápas sa však jemu ani jeho zverencom nevydaril keď Nitra podľahla Banskej Bystrici na jej trávniku 0:2. Celkovo nitriansky futbalisti pod Vukušičovím vedením zaznamenali 2 výhry a 2 prehry s pasívnym skóre 6:7. Hoci ani za éry nového trénera sa výsledky týmu výrazne nezmenili , mužstvo aj tak dokázalo prekvapiť keď v 19. kole porazilo na domácom ihrisku majstrovskú Žilinu.

Obnovená spolupráca

Po skončení jesennej časti ligy vypršala aj dohoda medzi Vukušičom a Nitrianskym klubom , pretože bol poverený viesť mužstvo len v posledných 4 . kolách našej najvyššej futbalovej súťaže. Z oboch strán , či už zo strany trénera ale aj klubu ,však bol záujem o pokračovanie vzájomnej spolupráce. Prekážkou však bola neistá situácia v klube a aj to , že tento bývalí tréner Ličartoviec ,MFK Ružomberok či Spartaku Trnava dostal ponuku zo zahraničia, konkrétne z ďalekej Juhoafrickej Republiky , kde pred nedávnom úspešne pôsobil.

S Vukušičom do konca sezóny

Počas zimnej prestávky sa tento „svetobežník“ zúčastnil kempu pre mladých miestnych futbalistov v Juhoafrickej republike, ktorý viedol po trénerskej stránke. Medzitým sa v Nitre začala zimná príprava pod vedením dočasného trénera Jozefa Pavlíka, ktorý dovtedy pôsobil pri „áčku“ FC Nitra ako asistent trénera. Po spomenutom kladnom výsledku valného zhromaždenia nič nebránilo tomu , aby Jozef Vukušič opäť prebral v Nitre trénerské žezlo. V Nitre by mal pôsobiť do konca aktuálnej sezóny 2012/13.

Skúsený kormidelník

Jozef Vukušič sa narodil 31. augusta 1964 v Košiciach. Väčšinu svojej hráčskej kariéry strávil materskom klube VSŽ Košice , neskôr 1. FC Košice. Počas svojej košickej anabázy si vyskúšal aj rolu hrajúceho asistenta trénera. Na sklonku kariéry okúsil aj legionársky chlebík , keď pôsobil v nemeckých kluboch Sportfreunde Siegen a VFL Rheinbach. V roku 1998 práve v Rheinbachu odštartoval svoju trénerskú kariéru . Neskôr pôsobil v Ličartovciach, MFK Ružomberok a Spartaku Trnava. Taktiež pôsobil pri reprezentačnom výbere do 21 rokov ako asistent. V MFK Košice si zase vyskúšal funkciu generálneho manažéra klubu. Následne viedol juhoafrický tým FC Cape Town , kde prišiel do kontaktu s hráčmi Sibusisom N´Tulim a Seydoubom Soumahom , ktorý následne pôsobili v nitrianskom klu­be.

Autor: Šimon Lacena

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM