Správy

Na Vianoce nemohli byť s rodinou: Ženy z väznice v Nitre dostali nečakaný darček

Na Vianoce nemohli byť so svojimi rodinami, pretože si odpykávali trest vo väznici. Dostali však darček v podobe prechádzky vianočnou Nitrou.

Ilustračný obrázok k článku Na Vianoce nemohli byť s rodinou: Ženy z väznice v Nitre dostali nečakaný darček
Zdroj: Zbor väzenskej a justičnej stráže

Tento rok dostalo 92 žien z Ústavu na výkon trestu odňatia slobody Nitra-Chrenová „darček“ od vedenia ústavu. „Na ženy, ktoré si počas celého roka plnili príkladne svoje povinnosti sa usmialo šťastie v podobe vychádzky do vianočnej Nitry,“ informuje Zbor väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) na sociálnej sieti.

Prvá skupina žien sa v sprievode príslušníkov vybrala v sychravom počasí do mestečka na Svätoplukovom námestí, kde sa zastavili pri stánku dobrovoľníkov pôsobiacich v centre Maltézskej pomoci Slovensko v Nitre.

Prečítajte si tiež

Zahrial ich punč

Ženám ponúkli maltézsky punč, vianočné medovníky, pagáčiky a chlieb s cibuľou. „Počas nepriaznivého počasia sa všetky ženy zhodli na tom, že teplý punč ich zahrial na tele a počas celých Vianoc ich bude hriať aj na duši za srdečnosť a pohostinnosť, s ktorou sa stretli u dobrovoľníkov,“ uvádza ZVJS.

Spomínali na rodinu

Cestou na Nitriansky hrad sa ženy zastavili pri drevenom betleheme, vianočnom stromčeku a na Nitrianskom hrade navštívili Baziliku sv. Emeráma. V tichosti si zaspomínali na svojich blízkych, s ktorými tento rok nemohli tráviť spoločný vianočný čas.

Ďalším trom skupinám bolo dopriate krajšie počasie, ktoré im umožnilo aj krajšie výhľady na Nitru. „Odsúdené ženy sa zhodli na tom, že všetko ubehlo veľmi rýchlo a ten pocit bol neopísateľný,“ dodáva ZVJS.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM