Rastislav Búgel Správy

Na Valentína rozdávali prezervatívy: V Nitre navštívili 10 podnikov!

Stovky letákov s informáciami o nákazlivých chorobách rozdali počas Valentínskeho víkendu pracovníci a dobrovoľníci združenia Storm. Podujatie s názvom Bezpečný Valentín organizuje Storm pravidelne.

Ilustračný obrázok k článku Na Valentína rozdávali prezervatívy: V Nitre navštívili 10 podnikov!
Zdroj: TASR

Aj tento rok bol zameraný na prevenciu nákazy pohlavne prenosných ochorení, ako je AIDS, chlamídiové infekcie, kvapavka, syfilis a ďalšie.

Navštevovali podniky

„V roku 2012 bolo u nás hlásených 1142 prípadov pohlavne prenosných ochorení. Aj z tohto dôvodu naši pracovníci a dobrovoľníci v priebehu 12. až 14. februára 2014 vo večerných hodinách navštevovali bary, diskotéky a pohostinstvá v troch mestách. V Nitre kontaktovali desať zariadení, v Trnave a Seredi po päť pohostinstiev,“ vyhodnotila tohtoročné podujatie Bezpečný Valentín Andrea Hugáňová zo združenia Storm.

500 letákov s prezervatívmi

Distribuovaný leták obsahoval základné informácie o formách nákazy, jej prejavoch, možnostiach prevencie a liečby jednotlivých ochorení. „Zároveň v ňom bol vlepený prezervatív ako jedna z najbežnejších alternatív ochrany pri pohlavnom styku. Medzi ľudí sa dostalo 500 letákov,“ uviedla Hugáňová.

Preventívne akcie

Združenie Storm sa venuje osvetovým činnostiam pre širokú verejnosť, boju proti obchodovaniu s ľuďmi a ďalším aktivitám. Pravidelne organizuje aj Sviečkový pochod v rámci boja proti AIDS. „Rozvíjame programy ochrany verejného zdravia s cieľovými skupinami užívateľov drog a osôb pracujúcich v sexbiznise, ale aj programy práce s neorganizovanými skupinami detí a mládeže či študentov na školách,“ dodala Hugáňová.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM