Správy

Na Špitálskej a v okolí PRERUŠIA dodávku vody: Obyvateľom dovezú cisternu

V okolí Špitálskej ulice bude prerušená dodávka pitnej vody. Obmedzenia nastanú už o niekoľko dní.

Ilustračný obrázok k článku Na Špitálskej a v okolí PRERUŠIA dodávku vody: Obyvateľom dovezú cisternu
Zdroj: Dnes24.sk

Na Špitálskej ulici aktuálne prebiehajú rozsiahle vodárske práce. Tie si vyžiadajú prerušenie dodávky pitnej vody z verejného vodovou.

„Podľa informácií Západoslovenskej vodárenskej spoločnosti odstávka potrvá od 29. júna od 8. hodiny do ukončenia prác. Týkať sa bude ulíc Špitálska, Štefánikova, Kluchova, Kasalova, Hodžova, Spojovacia, Kalinčiakova, Palackého a Kukučínova,“ informuje mesto Nitra.

Obyvateľom z dotknutej lokality zabezpečia pitnú vodu prostredníctvom dovezenej cisterny.

Dočasné zakalenie

„Po ukončení odstávky vykonajú pracovníci vodárenskej spoločnosti preplachovanie potrubia verejného vodovodu. Počas napúšťania verejného vodovodu a uvádzania do opätovnej prevádzky môže dôjsť k dočasnému zakaleniu vody,“ dodáva radnica.

„Aj napriek vykonaným opatreniam sa môže stať, že časť zakalenej vody sa dostane do vodovodnej prípojky, ak odberateľ otvorí vodovodný kohútik skôr, ako je ukončené preplachovanie vodovodného potrubia. V prípade zákalu, pred použitím na pitné a hygienické účely, je potrebné túto vodu z vodovodnej prípojky vypustiť cez vodovodnú batériu,“ upozornila Západoslovenská vodárenská spoločnosť.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM